Espoossa kuohuu jalkapalloväen ja liikuntaliiton välillä. Espoon kaupungin liikuntaliitto päätti Helsingin Sanomien tietojen mukaan peruuttaa heinäkuun ensimmäiseltä viikolta jalkapalloseuroille myönnetyt harjoitusvuorot kaupungin tekonurmikentiltä kuulematta seuroja 1.7-6.7 väliseksi ajaksi.

Syynä oli tilanraivaus pesäpallon kansainvälistä tenavaleiriä varten. Seurauksena 11 jalkapalloseuraa lähettivät kaupunginjohdolle vihaisen kannanoton tyytymättömyydestään siihen, että vuorot peruutettiin ilman neuvotteluja heidän kanssa.

Espoon liikunta- nuorisojohtaja Martti Merra lähetti vastineen valitukseen. Jalkapalloväki näki Merran kirjoituksen HS:n mukaan uhkailevana.

– Se ei ollut uhkaileva, siinä sanottiin vain totuuksia, johtaja sanoi HS:lle.

– Jalkapalloseurojen puheenjohtajien lähettämä kirje osoittaa, ettei riittävää suvaitsevaisuutta lajien välillä ole kauniista sanoista huolimatta. Kirje myös osoittaa, kuinka tärkeää on säilyttää kaupungilla isännän ääni isojen urheilutilojen varaamisen osalta. Jalkapalloseurojen viesti kannattaa myös huomioida uusia urheilurakentamista koskevia päätöksiä puntaroitaessa, Merra kirjoitti vastineessaan.

Pesäpallo yhtenä tarkoituksena oli myös järjestää Superpesis-kamppailu Koskenkorvan urheilijoiden ja Hyvinkään Tahkon välillä Tapiolan urheilupuistossa. Stadion on FC Hongan kotikenttä.

Tapahtumasta olisi seurannut kahden viikon käyttökielto, joka olisi peruuttanut myös Veikkausliigan ja Naisten liigan kotiotteluita.

HS uutisoi tietojensa pohjalta, etteivät Palloliitto, Veikkausliiga ja FC Honka olleet saaneet tietoa käyttökiellosta.

Merra kuittasi asian vedoten informaatiokatkokseen.

– Syksyllä ilmoitimme Hongalle, että älkää laittako pelejä ajalle 1.-15.7. Joku tietokatkos siinä oli ollut, en tiedä mikä, Merra kommentoi HS:lle.