Huucast: Auto poltettiin, seura valehteli ja piilotteli pelaajaa – Huuhkajiin paluun tekevä Kasper Hämäläinen avautui uransa hurjimmasta kokemuksestaan

© Kuva: Juha Tamminen

Kasper Hämäläinen tekee paluun Suomen A-maajoukkueeseen reilun vuoden tauon jälkeen ensi lauantaina alkavissa EM-karsinnoissa Italiaa vastaan. Hämäläinen kertoi Huucast-podcastissa, minkälaista oli pelata ensimmäistä kertaa Legia Varsovassa edellistä seuraansa Lech Poznania vastaan.

Hämäläinen nähtiin edellisen kerran Huuhkajissa Viroa vastaan pelatussa harjoitusottelussa marraskuussa 2017. Sitä ennen Hämäläinen oli myös mukana lokakuussa 2017 MM-karsintojen päätösotteluissa Kroatiaa ja Turkkia vastaan. Nyt Hämäläinen, 32, palaa takaisin Huuhkajiin, ja hänelle on ennakoitu myös isoa roolia tulevissa EM-karsintaotteluissa Italiaa sekä Armeniaa vastaan.

Hämäläinen kertoi Huucast-ohjelmassa hurjasta kokemuksestaan vuodelta 2016, kun hän oli hiljattain siirtynyt Lech Poznanista Puolan suurseura Legia Varsovaan. Poznanissa Hämäläinen löi läpi Puolan kentillä. Kauden 2014-15 päätteeksi Hämäläinen juhli Poznanin kanssa Puolan mestaruutta.

Vahvat otteet herättivät kuitenkin suurseura Legia Varsovan kiinnostuksen ja lopulta Hämäläinen siirtyi tammikuussa 2016 Legian riveihin. Siirto aiheutti suuren kohun Poznanin kannattajissa, kun seuran parhaimmistoon kuuluva pelaaja loikkasi verivihollisen riveihin.

Lähes tarkalleen kolme vuotta sitten, 19. maaliskuuta 2016, koitti päivä, jota Hämäläinen oli osannut odottaa kauhun sekaisin tuntein. Legia matkusti Poznanin vieraaksi Puolan pääsarjassa.

– Se oli oikeastaan sellainen päivä, jonka olin merkannut itselleni ylös jo silloin, kun allekirjoitin Legian kanssa sopimuksen. Siihen ei oikein voinut valmistautua.

– Sitten Legia keksi sellaisen kikan, että kaikille sanottiin, etten lähdekään peliin mukaan, mutta tulisin sitten omalla autolla perästä matsipäivänä. Ja niin me tehtiin. Tulin lopulta autolla johonkin hotellin autotalliin huppu päässä ja sitten minut vietiin hotellihuoneeseen, sain yhden omenan ja odottelin sitten matsin alkamista. Se oli aikamoista ”Secret service” (salainen palvelu) toimintaa, Hämäläinen avaa Huucastissa.

Itse ottelussa Hämäläinen sai kokea Poznan-kannattajien vihan. Katsomossa oli muun muassa hirtettynä pumpattu nukke, jolla oli Hämäläisen paita päällä. Hämäläinen ei kuitenkaan pelännyt missään vaiheessa henkensä puolesta, vaikka katsomosta lensi kaikenlaista tavaraa hänen päälleen.

– Oli parempi vaan olla välittämättä niistä. Siitä olisi tullut ihan sketsi, jos olisin jotain alkanut huutelemaan heille takaisin.

Hämäläinen tuli ottelun lopussa kentälle ja sai osakseen melkoisen vihellyskonsertin. Kokonaisuudessaan kokemus otti koville, vaikka Legia voitti ottelun 2-0.

– Kun tulin koppiin, niin lösähdin vain paikalleni. Olin todella loppu, vaikka en kauheasti kentällä ehtinyt juosta. Jotenkin sitä tiedosti vain, että nyt se on vihdoin ohi.

Puolan fanaattinen jalkapallokulttuuri antoi Hämäläiselle vielä muistutuksen ottelun jälkeenkin. Mediassa kerrottiin, että Hämäläisen auto oli vandalisoitu. Hämäläisen onneksi kyseessä ei kuitenkaan ollut hänen autonsa.

– Se meni minulta oikeastaan kokonaan ohi, koska se ei ollut minun auto. En sitä halunnut kuitenkaan sanoa, koska en halunnut näyttää sillä tavalla minun korttejani. Harmittaa toki omistajan puolesta, kuka hän ikinä olikaan. Nuo ovat vain sellaisia juttuja, jotka täytyy painaa pois mielestä, Hämäläinen muistuttaa.

Huuhkajat kohtaa lauantaina 23.3. Italian kello 21.45 alkavassa ottelussa Udinessa. Ensi viikon tiistaina 26.3. Suomi pelaa EM-karsintojen toisen ottelunsa Jerevanissa Armeniaa vastaan kello 19. Molemmat ottelut näkyvät ilmaiseksi Viafreesta sekä maksullisesta Viaplay-palvelusta


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.