Legendamaalivahti Iker Casillas on jatkamassa sopimustaan Portugalin suurseuran Porton kanssa yhdellä vuodella, kertoo Marca.

Casillas, 37, pelaa neljättä kauttaan Portossa, jossa hän on toiminut tuona aikana lähes koko ajan ykköstorjujana. Viime kaudella hän menetti hetkeksi paikkansa José Sálle, joka pelaa parhaillaan lainalla kreikkalaisessa Olympiakosissa.

Espanjalaismaalivahdin hetkellinen penkkikomennus johtui huhujen mukaan siitä, että hänen ja päävalmentaja Sérgio Conceiçãon sukset menivät ristiin, mutta erimielisyydet on ilmeisesti kuopattu, sillä Casillas on pelannut tällä kaudella 34 ottelua.

Casillas allekirjoitti viime kesänä Porton kanssa yhden vuoden jatkosopimuksen jatko-optiolla. Aiemmin hänen huhuttiin siirtyvän Yhdysvaltojen Major League Soccer -sarjaan.

Ura on kuitenkin Marcan tietojen mukaan jatkumassa Euroopan huipulla. Porto voitti viime kaudella Portugalin Primeira Ligan mestaruuden neljän vuoden tauon jälkeen. Tällä hetkellä Porto on Portugalin pääsarjassa toisena, tasapisteissä kärkijoukkue Benfican kanssa, kun yhdeksän kierrosta on pelaamatta.

Mestarien liigassa Porto on edennyt puolivälierävaiheeseen, jossa se kohtaa Liverpoolin. Joukkueet kohtasivat myös viime kaudella Mestarien liigassa. Tuolloin Liverpool oli neljännesvälierissä vahvempi yhteismaalein 5-0. Jos Porto etenee tällä kaudella välieriin, se saa vastaansa joko Barcelonan tai Manchester Unitedin.

Casillas muistetaan parhaiten kasvattajaseurastaan Real Madridista, jonka edustusjoukkueessa hän pelasi 725 ottelua vuosina 1999-2015. Hän saavutti Madridissa mm. viisi Espanjan La Ligan ja kolme Mestarien liigan mestaruutta. Casillas on pelannut Espanjan A-maajoukkueessa ja Mestarien liigassa enemmän otteluita kuin kukaan muu. La Rojan riveissä hän on esiintynyt 167 kertaa ja Mestarien liigassa 175.