Markku Kanerva antoi kunniaa vastustajalle Viasatin haastattelussa: ”Italia osoitti tasonsa”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen A-maajoukkue kärsi lauantaina 0-2-vierastappion Italiaa vastaan EM-karsintojen avausottelussaan. Lue otteluraportti täältä.

Huuhkajien päävalmentajaa Markku Kanervaa jäivät harmittamaan Italian molemmat maalit.

Ensimmäinen syntyi vapaapotkun jälkitilanteesta, kun Tim Sparv purki pallon rangaistusalueen ulkopuolelle ja Nicolò Barella täräytti pelivälineen Suomen puolustuksen kautta sisään.

Toisessa osumassa Ciro Immobile pelasi Moise Keanille läpisyötön helposti läpi Huuhkajien takalinjan, ja nuori hyökkääjä tuikkasi pallon ohi maalivahti Lukas Hradeckyn.

Kanerva antoi kuitenkin kunniaa kovalle vastustajalle.

– Jos fiilispuolelta lähdetään, niin totta kai täytyy olla pettynyt. Lähdettiin hakemaan karsintapisteavausta, ja sitä ei tänään saatu. Italia osoitti tasonsa tänään. Kaiken kaikkiaan urhea taistelu pojilta. Kaikki laittoivat kaikkensa peliin, ja se on tietenkin vähimmäisvaatimus näissä peleissä, kommentoi Kanerva Viasatille.

– Vähän harmittava ensimmäinen maali kimmokkeen kautta. Vähän huono purku sen sivuvapaapotkun jälkeen. Toinen maali puolustettiin mun mielestä huonosti, sekin olisi ollut estettävissä. Hyvät maalipaikat meillä jäi aika vähiin. Oikeastaan se Temen (Teemu Pukin) paikka 1-0-tilanteessa oli meidän paras paikka. Pari-kolme hyvää vastahyökkäystä saatiin aikaan, mutta ei saatu niissä tehokasta viimeistelyä aikaiseksi.

– Mutta tästä homma jatkuu. Nyt analysoidaan tämä peli vähän tarkemmin ja annetaan siitä palautteet ja suunnataan katseet kohti (tiistain) Armenia-peliä. Siellä on tarkoitus avata pistetili. Voittoa lähdetään sieltä hakemaan.

Kanerva veti Italiaa vastaan yllätyksen hihastaan. Hän ei lähtenyt otteluun tutulla 4-4-2-formaatiolla, vaan kolmen topparin ja kahden laitapuolustajan puolustuslinjalla. Toimiko suunnitelma?

– Aina tietenkin jossittelua.. Jos ajatellaan Italian pelitapaa, niin ne pyrki (etenemään) paljon keskisektorilta, ja se oli tarkoitus tukkia kolmella topparilla, eli päästiin alhaaltapäin puolustamaan niiden laitapelaajia, (Moise) Keania ja (Federico) Bernadeschia, jotka hakeutuivat sinne taskuun. (Nicolò) Barella nousi myös sinne. Olen ensituntumalta suhtkoht tyytyväinen siihen, miten se toimi.

– Kolmella hyökkääjällä oli tarkoitus, että me päästään keskisektorilta iskemään vastaan, ja muutaman kerran onnistuttiin siinä. Toki vähän harmittaa tällaiset huolimattomuudet. Pallonriistoista vähän turhan helposti menetettiin pallo. Ei se nyt aina helppoa ollut päästä siitä prässistä ohi, mutta kuitenkin huolellisuutta tarvitaan jatkossa siihen, että saadaan ne pari ekaa syöttöä omille ja päästään vastahyökkäämään.

Suomelle kirjattiin ottelussa yhdeksän maalintekoyritystä, mutta niiden laatu heitteli.

– Italian prässitaso vähän vaihteli. Välillä päästiin hallitsemaan palloa ja päästiin hyökkäyskolmannekselle. Siinä vähän keinot loppui, ja totta kai sitä blokkia oli vähän vaikea murtaa. Ekalla jaksolla siinä oli yksi hyvä kombinaatio, viittä vaille, että oltaisiin saatu se läpi. Mutta totta kai meillä on kehitettävää siinä. Täytyy muistaa myös Italian joukkueen taso. He puolustavat myös erittäin hyvin ja tiiviisti.