Australian jalkapalloilun suurin legenda Tim Cahill lopettaa pelaajauransa. 39-vuotias hyökkääjä kertoi ratkaisustaan Optus Sportin haastattelussa.

Cahill muistetaan seurajoukkueuralla parhaiten Evertonin paidasta. Lisäksi hän pelasi Millwallissa – kahteen otteeseen – MLS:n New York Red Bullissa, kahdessa eri seurassa Kiinassa sekä kotimaansa Melbourne Cityssä. Cahillin viimeiseksi seuraksi jäi intialainen Jamshedpur, jonka kanssa sopimus umpeutuu maaliskuun lopussa.

– Olen jo vanha mies jalkapallovuosissa mitattuna. Rakastaisin pelaamisen jatkamista, mutta olen 39 ja vietin hienot kuusi kuukautta Intiassa, Cahill totesi Optus Sportille.

– Olen kiinnostunut TV-töistä ja alan opiskella A-valmentajatutkintoa varten. Aion myös viettää laatuaikaa perheeni kanssa ja rentoutua hieman.

– Oli mahtavaa pelata neljällä suurella mantereella. Minulla oli hieno ura ja olen siitä kiitollinen.

[readmore from=Cahill-Tim]

Cahill on jo suorittanut UEFA:n B-lisenssin ja on innokas aloittamaan tulevaisuudessa työt valmentajana. Kiirettä hän ei silti pidä.

– Kunnioitan peliä valtavasti ja otan aikani oppiakseni lisää. Valmentaminen on kuitenkin jotain, joka on ehdottomasti horisontissani.

Cahill on Australian maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä. Hän pelasi MM-kisoissa vuosina 2006, 2010, 2014 ja 2018 tehden maalinkin kolmissa ensimmäisissä. Cahillin maali vuonna 2006 oli Australian MM-historian ensimmäinen. Cahill teki 108 A-maaottelussa 50 maalia, ja lopetti maajoukkueessa Venäjän MM-turnauksen jälkeen.

Lähde: Goal