Jalkapallokausi 2018-2019 on vielä pahasti kesken, mutta suurseurat tekevät tuttuun tapaan jo kesäsuunnitelmiaan. Keskeinen osa näitä on ollut monen mahtiseuran osalta jo muutaman vuoden ajan International Champions Cup, joka perustettiin vuonna 2013.

Alun perin International Champions Cupia pelattiin Yhdysvalloissa ja Kanadassa, mutta nopeasti se laajeni myös Meksikoon, Kiinaan ja Eurooppaan. Viime vuonna otteluita pelattiin myös Singaporessa.

Turneeseen osallistuu tulevanakin kesänä luonnollisesti myös Juventus, jota sitoo monivuotinen sopimus järjestävän tahon Relevent Sportsin kanssa. Yhdysvaltoihin menemistä Juventus kuitenkin haluaa välttää, ja syykin on looginen: Mikäli Juventus kaikkine supertähtineen astuisi USA:n kamaralle, saattaisi Cristiano Ronaldoa uhata pidätys.

[readmore from=Mayorga-Kathryn]

Football Leaks ja Der Spiegel julkaisivat syyskuussa todistusaineistoa Cristiano Ronaldon vajaan kymmenen vuoden takaisesta raiskauspäilystä. Kathryn Mayorga -niminen nainen väittää portugalilaisen raiskanneen hänet Las Vegasissa 2009. Tuolloin asiaa ei viety eteenpäin, vaan Ronaldo lähipiirineen maksoi hänelle, jotta asia pysyisi salassa. Syksyllä Mayorga kuitenkin antoi Spiegelille tarkan kuvauksensa tapahtumien kulusta, ja Las Vegasin poliisi avasi lokakuussa tutkinnan uudelleen (lue aiheesta lisää täältä).

Välttyäkseen ongelmilta viranomaisten kanssa International Champions Cupin järjestäjät ovat nyt päättäneet, että Juventus pelaa ottelunsa jossain muualla kuin USA:ssa. Asiasta kertovan New York Timesin mukaan Vanhan rouvan pelit pelataan Aasiassa, mitä todennäköisimmin Kiinassa ja Singaporessa. Näissä Juventus saanee vastaansa Tottenhamin ja Manchester Unitedin.