Real Madridin ottelussa hämmästyttävä tilanne – miksi VAR-huone oli tyhjä?

© Kuva: Getty Images

Real Madrid voitti La Ligassa sunnuntaina viidennen peräkkäisen vieraspelinsä, kun se kaatoi Real Valladolidin maalein 4-1. Etenkin avausjaksolla Valladolid oli kuitenkin vahvasti niskan päällä. Se hassasi 0-0 -tilanteessa rankkarin ja teki kaksi maalia, jotka molemmat kuitenkin hylättiin videotarkistuksen jälkeen.

Katsojia TV-vastaanottimien ääressä nauratti ja hämmästytti, kun kuva siirtyi VAR-huoneeseen. Siellä ei nimittäin ollut ketään. Missä videotuomarit oikein kuhnivat?

Selitys tyhjälle VAR-huoneelle oli kuitenkin äärimmäisen looginen. Mirrorin mukaan ohjaaja poimi kuviin VAR-huoneen, jota ei sillä hetkellä enää käytetty. Kyseinen VAR-huone oli päivän aiemman TV-ottelun koppi, ja Valladolid-Madrid -pelin videotuomaristo teki tunnollisesti töitään toisessa huoneessa. Videotuomarit kun tekevät työtään monessa eri huoneessa.

Useampi VAR-huone tarvitaan, koska otteluita pelataan joskus myös samanaikaisesti. Vaikka kyseessä olisivat peräkkäisetkin ottelut, olisi samaan koppiin ahtautuminen liian hektistä. VAR-tuomarien työ kun päättyy vasta siihen, kun jokainen ottelun pelaajista on poistunut kentältä päätösvihellysten jälkeen. Ohjaaja vain painoi sunnuntaina väärää nappia.