Suomen A-maajoukkueen taival EM-karsinnoissa käynnistyy lauantaina Italiaa vastaan. Todennäköisyydet eivät tällä hetkellä ole Huuhkajien puolella.

Suomi lähtee oletetusti altavastaajana Italian vieraaksi, mutta vedonlyöntiyhtiö Betsson pitää Suomea myös ensi tiistaina pelattavassa Armenia-ottelussa ennakkoon heikompana.

Huuhkajilla on ollut ikäviä loukkaantumisia EM-karsintojen avausottelun alla. Ryhmästä ovat jääneet vammojen takia pois Jere Uronen, Roman Eremenko, Joel Pohjanpalo, Jukka Raitala sekä esimerkiksi Jasse Tuominen.

Toisaalta myös Italialla on ollut loukkaantumishuolia. Italialta ovat varmuudella pois laiturit Lorenzo Insigne sekä Federico Chiesa. Lisäksi perjantaina Sky Italia kertoi, että laitapelaaja Alessandro Florenzi olisi jäämässä sivuun Suomi-ottelusta. Siitäkin huolimatta Italia lähtee selkeänä ennakkosuosikkina otteluun.

Markku Kanerva tuskin tulee asettelemaan Suomen joukkuetta ”bussiksi” maalin eteen, mutta ennemmin tai myöhemmin Italia tulee Suomen siihen muotoon pakottamaan. Pitää muistaa, että tässä pelissä Italialla on kotiyleisön edessä kasvojenpesun paikka: Sen viimeisimmässä karsintapelissä Ruotsi sulki Italian tien MM-kisoihin, toteaa Betssonin tiedotteessa Head of Marketing Jussi Nurmi.

Monien papereissa Suomi lähtee kuitenkin ensi tiistain otteluun Armeniaa vastaan selkeästi hakemaan kolmea pistettä. Ennen Italia-ottelua Betsson pitää Suomen voittoa epätodennäköisempänä kuin Armenian voittoa, tosin hyvin pienellä erolla.

Armenian joukkue koostuu pääasiassa maansa pääsarjaa edustavista pelaajista. Joukkueen suurin tähti on kuitenkin Arsenalissa pelaava Henrikh Mkhitarjan. Armenia kohtaa avausottelussaan Bosnia ja Hertsegovinan vieraskentällä.