AC Oulu hankki Veikkausliigan legendahyökkääjän

© Kuva: Juha Tamminen

Hyökkääjä Juho Mäkelä on solminut kahden vuoden sopimuksen Ykkösessä pelaavan AC Oulun kanssa.

Mäkelä, 35, on Veikkausliigan (1990-) kaikkien aikojen maalipörssissä neljäntenä 111 osumallaan.

Hän on viimeksi pelannut kotikaupungissaan uransa alkuvaiheilla Oulun Luistinseurassa ja Tervareissa. Sittemmin Mäkelä on pelannut myös ulkomailla Skotlannissa, Sveitsissä, Australiassa ja Saksassa.

Veikkausliigan hän on voittanut neljästi Helsingin Jalkapalloklubin riveissä. Suomen pääsarjassa hän on esiintynyt myös IFK Mariehamnin, Seinäjoen Jalkapallokerhon, Vaasan Palloseuran, Helsingin IFK:n ja viime vuonna PS Kemin kanssa. Suomen A-maajoukkueessa Mäkelä pelasi kahdeksan ottelua.

– Olen todella onnellinen, että saan mahdollisuuden palata kotikaupunkiini ja edustaa AC Oulua ainakin seuraavan 1,5 vuoden ajan, kommentoi Mäkelä AC Oulun sivuilla.

– Olen paljasjalkainen oululainen, joka sai eväät elämään Talonpojankankaalla ja jalkapalloon OLS:ssa, Tervareissa sekä Kastellin urheilulukiossa.

– Pikkupojan unelma, jalkapalloammattilaisuus, toteutui 2003, kun siirryin Tervareista HJK:n riveihin ja näiden 16 vuoden aikana olen edustanut kuutta eri Veikkausliiga-seuraa sekä pelannut ulkomailla neljässä eri maassa. Nyt oli kuitenkin aika palata kotiin.

– Olen seurannut AC Oulua tiiviisti urani aikana ja viime vuosina entistä tarkemmin ja nähnyt, miten AC Oulun organisaatio on jatkuvasti kasvanut ja kehittynyt sekä tehnyt oikeita asioita sekä kentällä että sen ulkopuolella. Halusin tulla ammattimaiseen organisaatioon, jolla on kunnianhimoa sekä selkeä päämäärä. Ennen kaikkea haluan olla mukana kirjoittamassa uutta oululaista jalkapallohistoriaa ja tekemässä AC Oulu- perheen yhteisestä tavoitteesta eli noususta Veikkausliigaan totta.

– Olen yhtä innoissani tästä haasteesta kuin se jalkapalloammattilaisuudesta Ouluhallissa ja Heinäpäässä unelmoinut pikkupoika ja tulen tekemään kaikkeni niin kentällä kuin sen ulkopuolella sen eteen, että Oulussa pelataan Veikkausliigaa vuonna 2020.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.