Ajaxin nuori kapteeni sai oppitunnin Cristiano Ronaldoa vastaan pelaamisesta: ”Hän on peto”

© Kuva: Getty Images
Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Ajaxin topparista ja kapteenista Matthijs De Ligtistä on povattu pelipaikkansa seuraavaa suurpelaajaa, mutta keskiviikkona hän koki, millaista on kohdata yksi historian parhaista hyökkääjistä.

De Ligt ja kumppanit pelasivat Mestarien liigan puolivälierien avausosassa Juventusta vastaan kotonaan 1-1-tasapelin. Vieraiden maalin iski portugalilaishyökkääjä Cristiano Ronaldo, jolle keskiviikon osuma oli jo 125. Mestarien liigassa.

Ronaldo on kilpailun historian paras maalintekijä. Barcelonan Lionel Messi on toisena 108 maalillaan. Mestarien liigan pudotuspeleissä Ronaldo on ihan omilla lukemillaan. Hän on tehnyt kausien saatossa lohkovaiheen jälkeen 64 maalia. Tilastossa seuraavana ovat Messi ja Bayern Münchenin Thomas Müller, joilla on yhteensä pudotuspeleissä 63 maalia.

Keskiviikon osuma oli Ronaldolta maalintekijän maali. Hän oli itse käynnistämässä ja päättämässä hyökkäystä. Ronaldo levitti oikeaan laitaan maanmiehelleen João Cancelolle ja suuntasi kohti Ajaxin maalia. Ronaldo löysi puolustajien selustasta tilaa ja Cancelo löysi keskityksellään Ronaldon, joka viimeisteli hyppypuskulla.

Ajaxin puolustuslinjassa pelannut De Ligt, 19, sai lyhyen mutta opettavaisen oppitunnin Ronaldon pelaamisesta.

– Ronaldon tärkein ominaisuus hänen lahjakkuutensa lisäksi on se, että hän on peto rangaistusalueella. Jos hän näkee mahdollisuuden, edes pienen välin, hän pyrkii siihen uskomattoman nopeasti. Hän spurttaa kahden pelaajan väliseen tilaan, kommentoi De Ligt Football Italian mukaan.

– Me tiedämme, että Juventusta vastaan ei voi jättää tiloja puolustukseen, sillä he valmistautuvat sitä varten. Me syötimme palloa ympäriinsä ja yritimme löytää aukkoja heidän puolustuksestaan.

Juventus ja Ajax kohtaavat toisessa osassa ensi tiistaina Italiassa Torinossa.

Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!