Bayern München teki Afrikassa uuden aluevaltauksen – ”Baijerilainen tietotaito kohtaa urheiluhullun maan”

© Kuva: Getty Images
Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

Bayern München tiedotti keskiviikkona avaavansa uuden jalkapallokoulun Etiopian pääkaupungissa Addis Adebassa. Koulu tulee kantamaan nimeä FC Bayern Football School.

Etiopian jalkapalloliiton kanssa tehtävä yhteistyö pitää sisällään jatkuvaa kokemusten vaihtoa sekä Bayernin juniorivalmentajien säännöllistä läsnäoloa Addis Abebassa paikallisia pelaajia ja valmentajia kouluttamassa.

– FC Bayern München on yksi Bayernin suurimmista vientituotteista. Addis Abebaan avatun jalkapallokoulun myötä baijerilainen jalkapallotietotaito kohtaa urheiluhullun maan. Tämä on hyvä peruskivi lupaavalle yhteistyölle, Bayernin delegaatioon kuulunut Baijerin osavaltion pääministeri Markus Söder kommentoi.

Bayern Münchenillä on nyt jalkapallokouluja kuudessa eri maassa Saksan ulkopuolella. Sen nimeä kantavia kouluja löytyy Etiopian lisäksi USA:sta, Kiinasta, Thaimaasta, Singaporesta ja Japanista.

– Jalkapallo on Etiopiassa urheilulaji numero 1. Kävelin eilen täällä ja katselin jalkapallokenttää. En ole koskaan ennen nähnyt kentällä niin paljon erilaisia pelipaitoja, Bayernin entinen pelaaja ja delegaation jäsen Giovane Elber kommentoi Bayerische Rundfunkille.

– Kyse on myös siitä, että saamme oman merkkimme markkinoille. Olemme siten faneillemme käsin kosketeltavissa.

Addis Abeban asukasluku on 4,4 miljoonaa asukasta, joten oletettavasti markkinoilla onkin paljon potentiaalista asiakaskuntaa.

– Jalkapallokoulu tarjoaa meille tilaisuuden tuoda afrikkalaisia faneja lähemmäs FC Bayernia. Tietotaitomme avulla voimme myös kehittää merkittävästi etiopialaista jalkapalloilua, Jörg Wacker Bayernin organisaatiosta lisäsi.

Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliKiinnittikö Atlético maailman parhaan maalivahdin? Käsittämätön nollapelitilasto
Seuraava artikkeliUusia valmentajalisenssejä kouriin – Palloliiton listoilla Jari Litmanen ja muita Huuhkaja-ikoneja