FC Lahden tarkka-ampuja osui jälleen – pisteet Helsingistä mukaan

© Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti voitti Helsingin IFK:n maanantaina 1-0 Veikkausliigassa. Ottelu pelattiin Telia 5G Areenalla.

Ensimmäinen vaarallinen maalintekopaikka nähtiin seitsemännellä minuutilla. Kevään peleissä kaukolaukaustaan väläytellyt Josu tykitti maanuoliaisen rangaistusalueen ulkopuolelta. HIFK-vahti Arnold Origi oli hyvin laukauksessa mukana, muttei joutunut venymään vedon tielle.

Ottelu käynnistyi todella tasaisissa merkeissä. Lahti hallitsi palloa, mutta Josun paikan lisäksi tontteja ei juurikaan nähty. Ensimmäisen 20 minuutin aikana varoituksen nappasivat FC Lahden Eemeli Virta ja Ville Salmikivi. Helsinkiläisistä keltaista katseli ensimmäisellä puoliajalla Toró.

IFK oli avausjaksolla vaarallisimmillaan erikoistilanteissa. Lahti sai vielä ensimmäisen puolikkaan loppuhetkillä hyvän hässäkän aikaiseksi kotijoukkueen maalille, mutta tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toista jaksoa ehdittiin pelata vartti, kunnes vieraat siirtyivät johtoon. Jasin Assehnoun levitti oikealle laidalle Josulle, joka leikkasi sisään, haki vasemman jalkansa vapaaksi ja laukoi pomppivan kudin takakulmaan. Espanjalaispelaaja teki maalin myös Lahden ensimmäisessä sarjaottelussa Kuopion Palloseuraa vastaan. 0-1.

Hetkeä myöhemmin Jakob Dunsby petasi tuhannen taalan paikan Erikson Carlosille, mutta brassi osui palloon huonosti.

Josu osoitti myös pelintekijän taitojaan. Hän tarjoili tontin Jean-Christophe Coubronnelle, joka pakotti Origin näyttävään torjuntaan. Josun oma yritys seuraavassa tilanteessa tärähti ylärimaan.

FC Lahti pelasi kauden aiemmassa pelissään KuPS:n kanssa 3-3-tasapelin, HIFK hävisi ensimmäisessä ottelussaan Seinäjoen Jalkapallokerholle 0-1.