Liverpool vaikuttaisi tälläkin kaudella olevan Portoa vahvempi Mestarien liigassa.

Tiistaina Liverpool voitti Porton puolivälierien avausosassa kotonaan 2-0 rutiininomaisella esityksellä. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kilpailun neljännesvälierävaiheessa. Tuolloin Liverpool voitti ensimmäisen ottelun vieraissa 5-0 ja eteni samoin lukemin jatkoon.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp ei lähtenyt vielä juhlimaan jatkopaikkaa.

– Me olemme onnellisia. Tämä oli ensimmäinen osa ja toisesta tulee intensiivinen ottelu. Teimme kaksi maalia ja hallitsimme palloa valtaosan ajasta, kommentoi Klopp BT Sportille.

– Me annoimme heille hieman liikaa erikoistilanteita. Muistaakseni Porto on tehnyt noin 40 prosenttia maaleistaan erikoistilanteista. Näimme Portolta myös 1-2 vastahyökkäystä, mutta muuten pelasimme todella hyvin.

– Toisella puoliajalla hukkasimme hetkeksi pelin juonen, mutta ei ole mitään kritisoitavaa. 2-0 on todella, todella hyvä tulos.

– Me tiesimme, että meillä on vielä toinen ottelu pelattavana, emmekä voi ratkaista otteluparia tänään (tiistaina), joten nyt on meidän mentävä sinne ja taisteltava uudestaan.

Portollakin oli ottelussa paikkansa. Tämän kauden Mestarien liigassa kuusi maalia paukuttaneen Moussa Maregan sihti vaati kuitenkin runsaasti hiomista.

Portugalilaisten päävalmentajan Sérgio Conceiçãon mukaan hänen joukkueensa olisi ansainnut vieraspelistä enemmän.

– Joukkue, jota vastaan pelasimme on todella vahva ehdokas voittamaan Mestarien liigan, joten en halua vähätellä joukkueidemme välisiä eroja, kommentoi Conceição Yahoo Sportsin mukaan.

– Sanon taas, että olisimme syystä tai toisesta voineet tehdä maalin. Me ansaitsimme maalin.

– 90 minuuttia on nyt ohi, mutta meillä on vielä toiset 90 pelaamatta Dragãolla. Pyydän kaikkia kannattajia ja kaikki seuran jäseniä tulemaan otteluun ja luomaan tunnelman Dragãolle, koska me tulemme antamaan kaikkemme kuroaksemme joukkueiden välisen eron kiinni ja toivottavasti pääsemme välieriin.