Kärkiotteluun olisi myyty 150 000 pääsylippua – maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla

© Kuva: Getty Images

Maanantai on kaikista viikon päivistä kenties epäsuosituin pelipäivä Euroopan suurissa jalkapallomaissa. Kannattajat ovat protestoineet näkyvästi ja kuuluvasti maanantaina pelaamista vastaan etenkin Saksassa, ja Saksassa ja Espanjassa maanantaipeleistä ollaankin pian luopumassa.

Eilen Saksassa pelattiin kuitenkin maanantaipeli, joka kiinnosti katsojia mitä suurimmassa määrin. Otteluun oli hurja pääsylippukysyntä, sillä halukkaita lipun ostajia olisi ollut peräti 150 000. Ja kyseessä oli toisen sarjatason peli!

Kyseinen ottelu oli 2. Bundesliigan kärkipeli 1. FC Kölnin ja Hamburger SV:n välillä. Molemmat seurat putosivat pääsarjasta viime vuonna ja hamuavat pikaista nousua takaisin.

Kölnin ja HSV:n kohtaamisessa oli kaikin puolin muutenkin vahvaa pääsarjan tuoksua. Bundesliigassa on meneillään 56. kausi, ja HSV on pelannut pääsarjassa 55 kaudella, enemmän kuin mikään muu seura. Kölnillä bundesliigakausia on 47.

Köln ja HSV ovat voittaneet bundesliigamestaruuksia yhteensä yhdeksän sekä Saksan Cupin yhteensä seitsemän kertaa. Joukkueiden nykyisillä pelaajilla on yhteensä 2 828 ottelun kokemus Saksan pääsarjasta.

– Pelissä on Bundesliiga-fiilistä. Köln ja Hampuri ovat kaksi joukkuetta, jotka kuuluvat pysyvästi Bundesliigaan, Kölnin maalivahti Timo Horn totesi ennen peliä.

– Niin isoa stadionia ei voi rakentaakaan, miten hulluja kölniläiset ovat.

Kaikki 150 000 halukasta eivät tietenkään stadionille mahtuneet, sillä Kölnin RheinEnergie-stadionille voidaan ottaa vain 49 698 katsojaa. Niinpä kaksi kolmasosaa halukkaista joutui jäämään ilman pääsylippua huippuotteluun.

Kärkiottelu päättyi 1-1 -tasalukemiin. Kun sarjaa on pelaamatta viisi kierrosta, on Kölnin etumatka kolmantena olevaan Union Berliniin kymmenen pistettä. Se tarvitsee suoraan nousuun ylivoimaisen maalieronsa ansiosta enää neljä pistettä lopuista otteluistaan. HSV jatkaa kakkospaikalla kolme pistettä Union Berlinin edellä.

Lähde: Express


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.