Katso video kaikkien aikojen munauksesta – ”Kaikki tapahtui todella nopeasti”, kuului hyökkääjän selitys

© Kuva: Getty Images
Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

On mokia, on emämunauksia ja on Eric Maxim Choupo-Moting. PSG:n 30-vuotias kärkimies hassasi sunnuntaisessa PSG-Strasbourg -ottelussa maalin tavalla, jota on kuvailtu maailman lehdistössä ”kaikkien aikojen tuhlailuksi”. Ja itse asiassa tarkennettuna Choupo-Moting ei edes hassannut avopaikkaa, vaan vei samalla myös pelikaveriltaan Christopher Nkunkulta varman maalin.

Nkunkun sijoitus oli jo valumassa yli maaliviivan, kun Choupo-Moting työnsi vasemman jalkansa väliin. Pallo jäi yhä maaliviivalle pyörimään, ja Choupo-Moting yritti turhaan sutia sitä oikealla koivellaan sisään. Lopulta pallo osui tolppaan, puolustaja siivosi sen selville vesille ja Choupo-Moting itse päätyi maaliverkkoon turhautumistaan nielemään.

Suoritusta on tituleerattu laajalti yhdeksi kaikkien aikojen hasseista, ja sitä se epäilemättä ainakin modernissa huippujalkapalloilussa onkin. Hyökkääjän suoritusta on vaikea järjellä selittää, mutta Choupo-Moting yritti silti.

– Aluksi luulin, että Nkunku ehkä syöttää minulle, hyökkääjä selvitti Get French Football Newsin mukaan.

– Hän laukoi, ja luulin, että puolustaja ehkä nappaa pallon. Sen jälkeen epäröin pallon vastaanottamista ja kysyin itseltäni, oliko tilanne paitsio. Kaikki tapahtui todella nopeasti.

– Koskin palloon, mutta se osui tolppaan. Se oli sääli, sillä luulen, että Nkunkun veto oli menossa sisään. Olen siitä pahoillani, mutta meidän täytyy jatkaa ja pitää päämme pystyssä.

Saksassa syntyneen Kamerunin maajoukkuehyökkääjän tunarointi oli siinä mielessä kohtalokas, että 2-2 -tasapeliin jääminen lykkäsi PSG:n mestaruusjuhlia. Voitolla Strasbourgista PSG olisi saanut juhlia Ligue 1:n mestaruutta kotiyleisönsä edessä, mutta nyt juhlat siirtyivät mitä todennäköisimmin vieraskentälle.

PSG kohtaa kahdessa seuraavassa ottelussaan vieraissa Lillen ja Nantesin. Lille on sarjassa toisena 20 pistettä PSG:n perässä, ja tasapelikin Lillessä varmistaa PSG:n mestaruuden. Choupo-Moting saakin kiittää onneaan siitä, että moka tuskin mestaruutta PSG:ltä vei, vaan jää vain sivuanekdootiksi mestaruusmarssilla.

Choupo-Moting oli viime kesän yllätyssiirtoja, kun hän siirtyi Paris Saint-Germainiin vaisun, Valioliigasta pudonneen Stoken riveissä pelaamansa kauden jälkeen. Choupo-Moting on PSG:ssä ringinleventäjä Kylian MbappénNeymarin ja Edinson Cavanin takana. Hän teki Strasbourgin verkkoon kauden kolmannen liigamaalinsa siirtäen joukkueensa 1-0 -johtoon, mutta tuota maalia ei muistele myöhemmin tapahtuneen mokan johdosta kukaan.

Choupo-Motingin töpeksinnän voi katsoa Viafreen kotisivuilta tämän linkin takaa.

Tänään livenä Köln-Leipzig!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS