Kiistanalainen rankkari vei Bayern Münchenin cup-finaaliin – ”Naurettavaa”

© Kuva: Getty Images

Saksan Cupin tämänvuotiset loppuottelijat ovat selvillä. Cup-finaalin ensikertalainen RB Leipzig saa Berliinin olympiastadionilla 25. toukokuuta vastaansa Bayern Münchenin, joka kukisti keskiviikkona pelatussa toisessa välierässä Werder Bremenin maalein 3-2.

Kun Robert Lewandowski ja Thomas Müller olivat vieneet 63. peliminuuttiin mennessä vierasjoukkue Bayernin jo kahden maalin karkumatkalle, harva uskoi Bremenin enää nousevan peliin mukaan. Toisin kuitenkin kävi, sillä kotijoukkue kipusi alle minuutissa Yuya Osakon ja Milot Rashican maaleilla tasoihin, kun ottelua oli pelaamatta noin varttitunti.

80. minuutilla Werder Bremenin maailma kuitenkin musteni, ja hyvin kiistanalaisella tavalla. Bayernin Kingsley Comanilta karkasi pallo ja hän lakosi nurmen pintaan Theodor Gebre Selassien erittäin kevyen kontaktin jälkeen, ja erotuomari Daniel Siebert osoitti kylmästi rankkaria. VAR-tarkistukseen olisi ollut mahdollisuus, mutta siihen tuomari ei tarttunut.

Lewandowski ampui pilkulta illan toisen maalinsa ja saatteli siten Bayernin loppuotteluun. Vierasvoitto oli Saksan Cupissa Bayernille huikeasti jo 30. perättäinen – lukema on Saksan uusi ennätys.

Bayernin leirissä ei rankkarituomiota pidetty alkuunkaan kyseenalaisena.

– Voin ymmärtää, että siitä poristaan, kun näin tärkeä ottelu ratkeaa rankkariin. Minusta se oli kuitenkin selvä pilkku. Gebre Selassie käytti käsivarsiaan ja päätös oli oikea, Thomas Müller totesi Frankfurter Allgemeinelle.

– Rankkarissa ei ollut mitään epäselvää. Kingsley sanoi minulle, että hän pääsi puolustajasta ohi, ja sitten tuli kyynärpää, Bayernin puheenjohtaja Uli Hoeneß komppasi.

Bayernin valmentaja Niko Kovac on puolestaan nurissut jo Eintracht Frankfurtin vuosinaan, että saksalaisessa jalkapalloilussa vihelletään liian nopeasti. Nytkään Kovac ei ollut pilkkutuomiosta vakuuttunut.

– Siinä oli työntö takaapäin, mutta en ota kantaa siihen, oliko se rankkarin paikka, Kovac totesi.

Bremenin leirissä äänenpainot olivat ymmärrettävästi paljon jyrkemmät.

– Se oli naurettavaa. Jos se oli rankkari… aivan kevyt kontakti. Voi luoja, ei minulla ole mitään muuta sanottavaa, Bremenin kapteeni Max Kruse sanoi ARD:n TV-haastattelussa.

– Mitä varten meillä on olemassa videotarkistus? Jos videotuomari ei nähnyt tuota, niin voimme saman tien luopua taas koko VAR:sta.

Pelin jälkeen Kruse kävi kiivasta sananvaihtoa Bayern-toppari Jerome Boatengin kanssa.

– Boateng väitti, että Bayern olisi ollut selvästi parempi. Ei hänen tarvitse minulle mussuttaa, vaan hänen pitäisi juhlia omien faniensa kanssa, Kruse täräytti.

Bayernin voittoputki Werder Bremenistä on nyt peräti 20 ottelun mittainen. Werder puolestaan hävisi cup-ottelun kotikentällään ensimmäisen kerran 31 vuoteen. Ennen keskiviikkoa se oli voittanut kotonaan 37 perättäistä cup-ottelua.

Niklas Moisander pelasi Bremenin puolustuslinjassa täydet 90 minuuttia.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.