Miten tässä näin kävi? Real Madrid haluaa myydä Thibaut Courtois’n

© Kuva: Getty Images

Moni muistaa varmasti viime kevään – tai oikeastaan koko viime kauden – kun mediassa huhuttiin sitkeästi belgialaismaalivahti Thibaut Courtois’n haluavan muuttaa Madridiin. Courtois oli torjunut Chelsealle Valioliigan mestaruuden ja häntä pidettiin yleisesti yhtenä maailman parhaista maalivahdeista. Mies halusi silti vakaasti Madridiin lastensa luo, ja niinpä Real Madrid saikin Courtois’n hankittua verrattain edulliseen 40 miljoonan euron hintaan.

Courtois’n aika Madridissa uhkaa kuitenkin jäädä lyhyeksi. Realin uusvanha päävalmentaja Zinedine Zidane aikoo luottaa jatkossakin pitkäaikaiseen menestystorjujaansa Keylor Navasiin. Niinpä toukokuussa 27 vuotta täyttävä Courtois on joutumassa siirtolistalle.

Libertad Digitalin mielestä päätös on ensisijaisesti Real Madridin seurajohdon. Zidanen mielestä pelejä olisi riittävästi kahdellekin laadukkaalle maalivahdille.

Seurajohto ei ole tyytyväinen Courtois’n suoritustasoon. Hän saapui seuraan MM-kisojen parhaana maalivahtina, mutta ei ole pystynyt kantamaan joukkuetta suorituksillaan. Närää on herättänyt tiettävästi sekin, että Courtois on esitellyt yksityiselämäänsä avoimesti useissa TV-ohjelmissa ja juorulehdistössä.

Kun Zidane palasi Real Madridin valmentajaksi, palautui myös luottamus Keylor Navasiin. Costaricalainen oli pudonnut Santiago Solarin valmennuskaudella penkkivahdiksi, mutta nyt hän pelaa jälleen illasta toiseen. Siksi Navaskin on jo tehnyt päätöksen jäädä edelleen Madridiin.

Courtois’n sopimus Real Madridin kanssa kattaa vielä seuraavat viisi kautta, mutta seuraava myynti näyttää siis olevan edessä piankin. Real Madridin pyrkimyksenä olisi saada Courtois’sta takaisin ainakin sen itsensä miehestä maksamat 40 miljoonaa euroa.

Courtois’n myyntiä saattaa kuitenkin mutkistaa se, ettei mies mahdollisesti halua Madridista mihinkään lähteä. Courtois halusi lähelle perhettään, eikä se halu ole varmasti miksikään muuttunut. Eikä Atlético Madridillakaan ole ykkösvahdin tarvetta, sillä Atlétin maalia vartioi niin ikään yksi maailman parhaista – slovenialainen Jan Oblak.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.