HJK otti Veikkausliigan avauksessa 2-1-voiton FC Interistä kotikentällään. HJK:n onnistujat olivat oikealla laidalla, kun parivaljakko Evans Mensah ja Nikolai Alho juonivat HJK:n molemmat osumat.

Alho pelasi HJK:n ryhmityksessä oikean laitapuolustajan tontilla, kun viime vuosina mies on nähty enempi laitahyökkääjänä. Hyökätessä Alho nousi kuitenkin todella korkealle, joten ehkä osuvampi kuvaus miehen pelipaikasta oli wingback (laitapelaaja). Alholle rooli on uusi, mutta mieluinen. Mies kertoi uuden pelipaikkansa taustat.

– Se on ihan virallisestikin minun uusi pelipaikkani. Olen tehnyt nyt tietynlaisen muutoksen laitahyökkääjästä laitapakiksi. Diggaan siitä tosi paljon, Alho kertoi ottelun jälkeen SuomiFutis-sivustolle.

Viime kaudella HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo halusi jo ajaa Alhoa sisään laitapuolustajaksi, mutta loukkaantumiset sotkivat suunnitelmat.

– Viime kaudella tuli kolme tai neljä peliä siinä pelattua. Minun piti pelata siinä paljon enemmän, mutta sitten tuli loukkaantumisia ja jouduin tavallaan pelaamaan laiturina. Mutta kyllä tuo laitapuolustajan rooli on minulle tosi hyvä ja tykkään siitä, Alho avasi.

Myös Lehkosuo vahvisti Alhon kertomuksen. Alhoa ajettiin jo viime kaudella laitapuolustajaksi, mutta loukkaantumisten takia mies pelasi lopulta ylempänä.

– Puhuimme Nikon kanssa jo viime kesänä tästä pelipaikan vaihtamisesta. Nyt kun teimme hänen kanssaan jatkosopimuksen, niin hänet rekrytoitiin nimenomaan puolustajaksi ja wingbackiksi.

– Hän sopii sille paikalle erittäin hyvin. Hän on hyökkäysvoimainen ja oppinut hyvin lyhyessä ajassa puolustamaan myös, Lehkosuo kehui.

HJK:n hyökkäävässä pelitavassa Alho saa todella hyökkäävän laitapuolustajan roolin. Mies kuitenkin muistutti, että harjoituksissa meno on erilaista.

– Treeneissä pelaan Lassi Lappalaista vastaan, niin kyllä minä aika alhaalla olen, mies naurahti ja jatkoi:

– Meillä oli pitkä keskustelu viime vuonna henkilökunnan ja seuran kanssa tästä asiasta, ja me näimme, että minulla on mahdollista tehdä hyvä ura oikeana laitapuolustajana. Kysyin Rafinhalta ja Sebastian Sorsalta, että mitä he olivat mieltä, ja kaikki olivat sitä mieltä, että minä sopisin siihen.

Interiä vastaan Alho oli erinomainen uudella pelipaikallaan. Mies syötti Mensahin tekemän avausmaalin, jonka lisäksi Alhon laukauksen jatkotilanteesta illan tähti Mensah viimeisteli 2-1-voittomaalin. Lehkosuon mukaan Alholla on erittäin valoisa tulevaisuus oikeana laitapuolustajana.

– Yhteistyö linjan kanssa sujuu koko ajan paremmin. 1vs1-puolustaminen sujuu hyvin ja hän on lyhyeksi pelaajaksi varsin hyvä ilmassa. Siinä on ”Rive” Kanervalle (Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva) hyvä ja nopea vaihtoehto oikeaksi pakiksi A-maajoukkueeseen, Lehkosuo täräytti.