Norwich teki maanantaina kahden ylimmän sarjatason maaliennätyksensä, kun se nosti Stoke-ottelun (tasapeli 2-2) kahdella maalillaan maalisaldonsa jo 89:een. Lukema on Mestaruussarjan korkein. Toiseksi eniten maaleja on tehnyt neljäntenä oleva West Bromwich, 84.

NCFC Numbers

@ncfcnumbers
Norwich City have now scored 89 league goals this season.

That's their highest ever goal tally in a campaign in the top two tiers of English football 🔰 #ncfc

Toisen Norwichin maaleista teki Suomen Teemu Pukki, jolle maali oli kauden ensimmäinen päämaali. Kaikkiaan Pukilla on maaleja 28. Puskumaalit ovat olleet Norwichin hyökkäyspelaajille harvinaisia muutenkin, sillä Pukki, Emiliano Buendia, Marco Stiepermann ja Onel Hernández ovat tehneet sarjassa yhteensä 52 maalia, mutta eilinen Pukin osuma oli vasta ensimmäinen puskumaali.

NCFC Numbers

@ncfcnumbers
The aerial drought is over!

Teemu Pukki's goal was the 52nd in the league by Norwich City's fab four of Pukki, Buendia, Stiepermann & Hernandez - but the first header.

'Head' is now level with 'chest' in the Body Parts Pukki Scores With table #ncfc #PukkiParty @FocusImagesLtd

Huuhkajien kärkimies on tehnyt todella tasaisesti hyvää jälkeä koko kauden ajan. Sarjan 23 vastustajasta Pukki on onnistunut maalinteossa nyt peräti 18 joukkuetta vastaan. Viidestä joukkueesta, joita vastaan Pukki ei ole verkkoa heiluttanut, hän voi poistaa listoilta vielä Aston Villan, jonka Norwich kohtaa sarjan päätöskierroksella. Kauden ensimmäisestä Villa-kohtaamisesta Pukki oli loukkaantumisen takia sivussa.

Maali jäi Pukilta tekemättä Nottinghamia, Brentfordia, Bristol Cityä ja Hullia vastaan. Näistä kaksi ensinmainittua suomalainen kohtasi tosin vain kerran. Lisäksi Bristol City -otteluissa Pukki syötti kaksi maalia, ja Hullia ja Nottinghamia vastaan hänelle kirjattiin yksi maalisyöttö.

Pelaamistaan 41 ottelusta Pukki on tehnyt maalin 22 ottelussa ja jäänyt maaleitta 19:ssa. Pukin kauden pisin kuiva jakso nähtiin maaliskuussa, kun hän jäi maaleitta neljässä pelissä peräkkäin. Noissakin miehen tilille rekisteröitiin silti kaksi syöttöpistettä.

NCFC Numbers

@ncfcnumbers
Teemu Pukki's goal today means he has scored against 18 of Norwich City's 23 Championship opponents this season.

Of the five teams he hasn't scored past, Bristol C and Hull are the only ones he's played twice, and he got assists against both #ncfc #PukkiParty 🇫🇮 @FocusImagesLtd