Ajaxin uskomaton matka sai surullisen lopun: ”Kuin maa olisi kadonnut jalkojemme alta”

© Kuva: Getty Images
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Ajaxin kausi Mestarien liigassa on ollut niin pirteä jättiyllätys, ettei moista oltu aikoihin nähty. Ajax muun muassa selvitti ensimmäisenä TOP 5 -liigojen ulkopuolisena joukkueena tiensä välieriin sitten vuoden 2005, kuten tässä näkökulmassa kirjoitimme.

Ajaxin uskomaton matka kesti 287 päivää ja kaikkiaan 18 ottelua. Se aloitti taipaleensa jo karsintavaiheessa, ei hävinnyt koko kauden aikana yhtään vieraspeliä ja pudotti jatkosta muun muassa Real Madridin ja Juventuksen. Lopulta Tottenham osoittautui kuitenkin välierissä paremmaksi vierasmaalisäännön turvin (lue pelistä lisää täältä).

Ajaxin energinen, luova ja rohkea pelitapa on hurmannut koko Euroopan, ja joukkueen nuorista lahjakkuuksista on tullut kauden mittaan tähtiä. Unelma Mestarien liigan loppuottelusta ensi kertaa sitten vuoden 1996 haihtui kuitenkin lisäajan 5. minuutilla ilmaan, ja pettymys oli valtava.

– On kuin maa olisi kadonnut jalkojemme alta. Niin lähellä. Olimme niin lähellä, Ajaxin kapteeni, ottelun avausmaalin puskenut Matthijs de Ligt totesi BBC:n mukaan.

– Pukukopissa oli tietysti kuolemanhiljaista jälkikäteen. Mutta miten kivuliasta se onkaan, niin meillä oli fantastinen matka. Ja voimme yhä voittaa Eredivisien mestaruuden.

– Faneilta saamamme tuki oli mahtavaa nähdä. Sen avulla ymmärsimme, kuinka paljon tämä matka merkitsi heille. Jos voitamme Hollannin-mestaruuden, tulen olemaan hyvin ylpeä, ja se tulee pehmittämään iskua siitä, että seisoimme yhdellä jalalla Mestarien liigan finaalissa vain muutamaa sekuntia ennen loppua.

– Peli vain kesti viisi sekuntia liian pitkään, De Ligt huoahti.

Pettymystään avasi medialle myös Ajaxin valmentaja Erik ten Hag.

– Olimme niin lähellä. Olisimme niin ansainneet sen, mutta sitten viimeisellä sekunnilla…

– Sanoin pelaajille puoliajalla, ettei peli ollut vielä ohi. Tottenhamin pelaajien asenteesta näki, että he uskoivat asiaansa edelleen.

– Jos Hakim Ziyechin tolppakuti olisi mennyt maaliin, olisi Spurs ollut ulkona. En voi kuitenkaan syyttää ketään. Meillä on ollut uskomaton Mestarien liiga -kausi, ja olemme kasvaneet joukkueena. Tätä ei ole helppoa käsitellä, Ten Hag myönsi.

Myös maalivahti André Onana loi jo katseensa Eredivisien mestaruustaisteluun. Kaksi kierrosta ennen sarjan päätöstä Ajax johtaa sarjaa, mutta PSV Eindhoven on sen kanssa tasapisteissä.

– Sydämeni on särkynyt, mutta tämä on peli, jota me kaikki rakastamme ja Mestarien liiga -taipaleemme on ollut unohtumaton. Meidän täytyy muistaa, ettei kausi ole vielä ohi. Kaksi finaalia vielä ennen mestaruutta, eikä keskittyminen saa herpaantua nyt, Onana kirjoitti Twitterissä.

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS