Englantilaisseurojen kannattajilta sataa kritiikkiä Uefalle – eurofinaalien lippumäärät ja -hinnat sapettavat

© Kuva: Getty Images
Veikkausliigassa KuPS - FC Interiin löytyy tipsiä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Liverpoolin, Tottenhamin, Chelsean ja Arsenalin kannattajat kritisoivat Euroopan jalkapalloliittoa Uefaa vähäisestä lippumäärästä, joka seurojen faneille on varattu Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan loppuotteluihin.

Mestarien liigan loppuottelu Liverpoolin ja Tottenhamin välillä pelataan Wanda Metropolitanolla Espanjan Madridissa 1. kesäkuuta. Chelsea ja Arsenal mittelöivät Eurooppa-liigan voitosta Azerbaidžanissa Bakun olympistadionilla 29. toukokuuta.

Liverpoolin ja Tottenhamin kannattajat saavat yhteensä 33 226 lippua Metropolitanolle, joka vetää 68 000 katsojaa. Bakun olympiastadionilla on 68 700 paikkaa, joista yhteensä 12 000 on varattu Chelsean ja Arsenalin faneille.

Osa lipuista on jo myynnissä ulkopuolisilla verkkosivuilla, jotka saattavat pyytää yhdestä piletistä 5 500 puntaa (lähes 6 500 euroa). Huolta ovat aiheuttaneet myös nousseet lentojen ja hotellien hinnat.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp hämmästelee, miksi loppuotteluja ylipäätään järjestetään Bakun kaltaisissa paikoissa. Viime vuonna Liverpool pelasi Mestarien liigan loppuottelussa Ukrainan Kiovassa.

– Miten loppuotteluja voidaan pitää Kiovassa ja Bakussa? En tiedä, mitä nämä matkailutyypit syövät aamupalaksi, kommentoi Klopp BBC:n mukaan.

Kannattajat tarvitsevat viisumin päästäkseen Azerbaidžaniin, ja Lontoosta matkustavilla on edessään noin 4000 kilometrin reissu Bakuun.

Tottenham ilmoitti perjantaina, että se näyttää Mestarien liigan loppuottelun pelipäivänä stadionillaan neljältä isolta näytöltä auttaakseen kannattajia, jotka eivät pääse paikan päälle Madridiin. Liput stadionille maksavat 10-15 puntaa.

Joukkueen manageria Mauricio Pochettinoakin harmitti kotiin jäävien Tottenhamin ja Liverpoolin kannattajien puolesta.

– Soitin eilen erääseen hotelliin ja yritin varata muutaman huoneen, koska en tiedä, tuleeko perheeni sinne (Madridiin). Halusin varata, ja se oli niin vaikeaa ja hinnat olivat hulluja, kommentoi Pochettino BBC:n mukaan.

Kaiken kaikkiaan Eurooppa-liigan loppuotteluun Bakuun on varattu ulkomailta tuleville katsojille noin 15 000 paikkaa. Lukemassa on mukana seurojen kannattajat sekä muu yleisö. Uefa perusteli määrää mm. Bakun ja lähialueen lentokenttien sijainnilla ja logistisella kapasiteetilla.

Uefan mukaan olisi ollut vastuutonta tarjota enemmän lippuja loppuottelussa pelaavien seurojen kannattajille ilman, että heille olisi voitu taata asiallisia matkustuspuitteita.

Euroopan jalkapalloliitto sanoi myös, että on mahdotonta ennustaa, mitkä joukkueet etenevät loppuotteluun, jonka pelipaikka pitää päättää jo kaksi vuotta aikaisemmin.

Liverpoolin ja Tottenhamin kannattajajärjestöt kirjoittivat yhteisen lausunnon Uefalle, jossa ne vaativat ylärajaa lippuhinnoille, läpinäkyvyyttä ja avoimuutta lippujaosta, ja suojelua kannattajille, jotta hotellien ja lentojen hinnat eivät nousisi pilviin.

Veikkausliigassa KuPS - FC Interiin löytyy tipsiä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!