Entinen KuPS-puolustaja hieman huolissaan Rasmus Karjalaisesta – toivoi myös joukkueelta aktiivisuutta: ”Sellaista ei jakseta kauaa katsella”

© Kuva: Juha Tamminen

Entinen KuPS-puolustaja Atte Hoivala on muuttanut opiskeluiden perässä Järvenpäähän. Siellä 27-vuotias kuopiolainen siirtyi pelaamaan Kakkosta paikallisen Palloseuran riveihin.
Hoivala on seurannut etäältä KuPS:n kautta Veikkausliigassa. Hän antaa alkukaudesta joukkueelle kouluarvosanan 7.

– Aika ailahtelevaista ollut. Välillä peli on hyvää, mutta ei vielä sillä tasolla kuin voisi olla. Odotan pelaajilta yleistä tasonnostoa, Hoivala toteaa SuomiFutis-sivustolle.

KuPS on sarjataulukossa viidentenä. Joukkueen esitykset ovat ailahdelleet paljon yksittäisten pelien sisällä. Matkaa kärkijoukkue FC Interiin on kuitenkin vain kolme pistettä.

– Sarja on hyvin tasainen ja KuPS:lla on mestaruudesta lähtien kaikki mahdollisuudet. Etenkin nyt, kun HJK:lla on ollut vaikeuksia, Hoivala luottaa.

Yksilötasolla kukaan pelaajista ei ole säväyttänyt Hoivalan silmään. Joukkueen viime kauden ykköstykkinä häärinyt Rasmus Karjalainen on jäämässä paljon viime kauden maalimäärästään tällä tahdilla. Viime kaudella maaliverkot pöllysivät 17 kertaa, mutta nyt osumia on tullut vain kolme.

– Hän on jäänyt vähän pimentoon. Ei hän ole päässyt oikein edes tekopaikoille ja vaarallisuus on jäänyt sitä kautta pois. Viime kaudella tuntui, että joka paikasta upposi ja viimeistely oli kliinistä. Nyt se sama draivi täytyisi saada päälle, Hoivala kommentoi.

KuPS kohtaa Veikkausliigan perjantain ainoassa ottelussa Ilveksen, joka ei ole hävinnyt sarjassa vielä kertaakaan. Hoivala ennakoi tasaista ottelua, mutta odottaa kuopiolaisilta aktiivista peliotetta kotiyleisön edessä.

– KuPS voisi iskeä kovalla prässillä heti alkuun, ettei peli ole sellaista nyhväämistä. Sellaista ei jakseta kotipelissä kauaa katsella.

– Uskon, että KuPS pyörittää peliä jonkin verran enemmän, mutta luvassa on tasainen ottelu. Vastaiskut ovat todennäköisesti suuressa roolissa ja kumpikaan joukkue ei saa pisteitä helpolla, laitapakki pohtii.

Jesse Happonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.