FC Inter Turku nousi Veikkausliigan sarjataulukon piikkipaikalle voitettuaan Kuopion Palloseuran 1-0 Veritas Stadionilla perjantai-iltana.

Isoksi puheenaiheeksi nousi KuPS:in hylätty paitsiomaali ennen ensimmäisen jakson loppua.

FC Inter Turku LIVE

@FCInterTkuLIVE
Avauskokoonpano illan otteluun on nimetty! #fcinterturku #kups #veikkausliiga #INTKUPS

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
Keltamusta hyökkää @FCInterTurku kimppuun seuraavalla kokoonapanolla. #KuPS #veikkausliiga #INTKUPS

⚽ Inter - KuPS
📅 Tänään kello 18.30
📺 Ruutu+

Ottelun ensimmäinen vaarallinen maalipaikka nähtiin vieraiden päädyssä reilun viiden minuutin jälkeen. Mika Ojala ja Filip Valencic pelasivat erinomaisesti yhteen, jonka jälkeen Otso Virtanen torjui jälkimmäisen laukauksen hyvän vastaantulon päätteeksi.

KuPS ei onnistunut saamaan peliä haltuunsa, vaan turkulaiset jatkoivat aikaista painostustaan. Maaliverkot heiluivatkin jo yhdeksännellä peliminuutilla, kun hollantilaistoppari Daan Klinkenberg puski Ojalan kulmapotkun sisään.

KuPS sai maalin jälkeen paremman vaiheen päälle, mutta kärsi ison takaiskun 21. minuutilla. Saku Savolainen väänsi nilkkansa ja joutui jättämään kentän. Hänet korvattiin Eetu Pellikalla.

Valencicilla oli kaksi erinomaista maalipaikkaa viedä Inter 2-0-johtoon nopeiden vastahyökkäysten päätteeksi. Slovenialaishyökkääjä ei kuitenkaan onnistunut lähietäisyydeltä.

Ottelun puhuttavin hetki nähtiin 38. minuutilla tasoihin, kun KuPS luuli jo hetken nousseensa kamppailussa tasoihin.

Kapteeni Petteri Pennanen laukoi pallon maaliin rangaistusalueen reunalta, mutta keltapaitojen tuuletukset jäivät nopeasti lyhyeen. Ilmari Niskanen, joka hyppäsi laukauksen ylitse paitsioasemassa, vaikutti linjatuomarin mielestä peliin ja maali hylättiin.

Jopa videotuomariston avulla – mitä Veikkausliigassa ei tietenkään ole – tilannetta oltaisiin kelailtu pitkän aikaa nauhalta. Tuomaripäätös herätti myös paljon puhetta sosiaalisessa mediassa. (Katso video tilanteesta Ruudusta)

Pennanen iski taas kerran pallon verkkoon, mutta maali hylättiin harmillisesti paitsiona Niskasen juostua pallon edestä. Vaikutti siten peliin. #KuPS

Iikka Piiroinen

@IPiiroinen

Karri Kovanen

@KooKovanen
Niskanen ei kyllä millään lailla osallistunut peliin, mutta taisi peittää maalivahdin näkökenttää. Miten tuossa menee sääntö? #kups #veikkausliiga
"Vaikutti peliin". Marttinen ei ollenkaan protestoinut, joten oletan, että näki pallon kokoajan.

Ilja Venäläinen

@iljavenalainen
Aivan järkyttävä ratkaisu tuomaristolta. #INTKUPS #Veikkausliiga

Pauli Savenius

@egetelli
Nykysääntöissä lasketaan "peliin vaikuttamiseksi" maalivahdin näkökentän editse liikkuminen. Tähän hylky perustunee tuomariston mukaan. #kups #veikkausliiga
Ihan sama miten lasketaan. Immi jatkaa juoksuaan samaan suuntaan pystyjuoksun jälkeen ja väistää palloa ilman ettei vaan osu siihen. Jos tuo on oikea tuomio niin sääntöä on syytä rukata.

Sekä Interillä että KuPS:lla oli vielä saumat maaliin ensimmäisen jakson lopulla, mutta tauolle päädyttiin turkulaisten 1-0-johdossa.

Toisella puoliajalla kumpikin joukkue haki nälkäisesti maalia. Mikko Kuninkaan yritys lähietäisyydeltä torjuttiin. Kuopiolaisten viimeiset syötöt jäivät puolestaan liian usein puolitiehen.

Eero Tamminen oli 69. minuutilla lähellä 2-0-maalia, mutta vaihdosta sisään tullut laituri ei ihan ehtinyt Daniel Kamyn matalaan keskitykseen. Inter-maalivahti Aati Marttinen torjui hetkeä myöhemmin Pennasen yrityksen erinomaisella vastaantulolla.

KuPS jatkoi tasoitusmaalin metsästämistä, mutta turkulaiset sinnittelivät ja veivät voiton kotiin.