HIFK vahvisti brassihankinnan sopimuksen – pelasi muutama vuosi sitten poikien MM-kisoissa

© Kuva: Getty Images

Kerroimme torstaina, että HIFK on vahvistamassa kokoonpanoaan brasilialaisella Luis Henrique Farinhas Taffnerilla. Ensimmäisenä hankinnasta kertoi Suomessa MTV.

Perjantaina myös HIFK vahvisti huhutun hankinnan. Sopimuksen kestoa tai muita yksityiskohtia seuran tiedotteessa ei kuitenkaan kerrota.

21-vuotias hyökkääjä on pelannut aiemmin muun muassa Brasilian pääsarjan Botafogossa ja Portugalin pääsarjan CD Feirensessä. Minuutteja Brasilian pääsarjassa on kertynyt Transfermarktin mukaan 122 ja Portugalin pääsarjassa 44.

184-senttinen Luis Henrique pelasi vuonna 2015 isossa roolissa Brasilian alle 17-vuotiaiden MM-kisajoukkueessa, joten pelaajan lahjat on nähty jo varhain. Kisoissa hän otti mittaa muun muassa Liverpoolin tähtipelaaja Trent Alexander-Arnoldista, ja pelikaverina oli muun muassa Real Madridiin kesällä siirtyvä toppari Edér Militão.

Henriquen seuravalintaan vaikutti myös tuoreen seuratoverin, maanmies Torón positiivinen palauta HIFK:sta.

– Toró kertoi minulle, että HIFK on hyvässä nousussa oleva seura, ja että heillä on koko sarjan parhaat fanit. Hyvä tunnelma saa minutkin pelaamaan parhaimmillani, joten odotan sitä innolla. Se motivoi minua tulemaan tänne, Luis Henrique sanoo HIFK:n tiedotteessa.

– Tällä hetkellä haluan vain päästä pelaamaan ja auttamaan joukkuetta nousemaan sen ansaitsemalle tasolle tekemällä sitä mitä parhaiten teen eli maaleja. Uskon, että meillä on yhdessä hyvä kausi edessä.

Urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström kuvaili tulokasta seuraavasti:

– Luís Henrique on hyökkääjä, jonka vahvuudet ovat rangaistusalueella. Hän on aktiivisesti juoksuja maalintekoalueella tekevää pelaajatyyppiä, joka lisäksi on hyvä toteuttamaan valmennuksen suosimaa prässipeliä.


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!