Hollantilaishyökkääjä Jordie van der Laan ei voinut vastustaa kiusausta, kun hänen ystävänsä tarjosi hänelle lippua viime viikolla pelattuun Tottenhamin ja Ajaxin väliseen Mestarien liigan välieräotteluun.

Van der Laan, 25, lähti Lontooseen katsomaan, kun Ajax kukisti tiistaina Tottenhamin vieraissa 1-0. Toinen osa pelataan tänään keskiviikkona Amsterdamissa.

Hänen oli kuitenkin keksittävä tekosyy Hollannin toisella sarjatasolla pelaavalle Telstarin joukkueelle, jota hän edusti – ennen kuin jäi valheestaan kiinni.

– Soitin olevani sairaana, eikä se ollut tietenkään paras mahdollinen päätös. Lopulta joku sai tietää, kommentoi van der Laan BBC:lle.

Telstar reagoi hyökkääjän temppuun purkamalla hänen sopimuksensa. Van der Laan liittyi seuraan viime kesänä.

– Hän huijasi meitä. Kaiken kaikkiaan hän oli poissa seuran tapahtumista neljä päivää. Me pyysimme häntä menemään seuran lääkärille, mutta hän vastasi sanomalla, että hänellä on tapaaminen oman lääkärinsä kanssa. Seuraavana päivänä hänen tekosyynsä oli se, että hän oli sängyssä kuumeessa, kommentoi Telstarin tekninen johtaja Piet Buter paikallislehdelle BBC:n mukaan.

Van der Laan jäi kiinni jo ennen kuin pääsi Tottenhamin stadionille. Telstarin päävalmentaja Mike Snoei käräytti hyökkääjän valheesta. Van der Laan myönsi, että oli matkalla katsomaan Ajaxin ottelua, kun Snoei ilmoitti, että hän halusi tulla käymään pelaajan luona.

Hän olisi muutenkin narahtanut viimeistään ottelun aikana, sillä hänen joukkuekaverinsa ja ystävänsä bongasivat hänen kasvonsa tv-lähetyksestä.

– Joukkueeni ryhmäkeskustelu räjähti. He repesivät nauruun, sanoi Van der Laan Volkrant-lehdelle.

– En odottanut, että tämä karkaisi tähän pisteeseen asti. En ilmaantunut harjoituksiin tiistaina, ja se huomattiin. Mutta sovimme keskustelussa Telstarin kanssa, että sitä ei paljastettaisi.

– Valmentaja sanoi, että se oli minulta uskomattoman tyhmästi tehty, ja kun jäljellä oli enää yksi ottelu, hänestä oli parhaaksi, että sopimukseni puretaan.