Turkulaislähtöinen Joni Kauko pelaa Tanskan Superliigassa elämänsä kautta. 28-vuotias Kauko on kuulunut lähes koko kauden seurajoukkueensa Esbjergin ehdottomiin runkopelaajiin, ja henkilökohtainen maaliennätyskin on saanut kyytiä. Kauko on viimeistelyt tällä kaudella Esbjergille yhdeksän maalia, joista seitsemän on syntynyt sarjaotteluissa.

Esbjergin pelaajista vain kaksi on pystynyt parempaan maalimäärään, mutta molemmat ovatkin kärkimiehiä. Adrian Petrellä maaleja on 11 ja Yuri Yakovenkolla kymmenen.

Kaukon kaudenaikaisista sankariteoista merkittävin on epäilemättä runkosarjan viimeisen ottelun lisäajalla tekemä nerokas voittomaali, joka vei Esbjergin ylempään loppusarjaan. Maalia tultaneen muistelemaan Esbjergissä vielä vuosienkin päästä.

Sunnuntaina Huuhkajien keskikenttäpelaaja sai seuraltaan tunnustusta, kun hänet valittiin Esbjergin kauden parhaaksi pelaajaksi.

Esbjerg fB

@EsbjergfB
Sæsonens Spiller 2018/2019: @JoniKauko #efbfck #sldk

Kauko kukitettiin ennen FC Kööpenhaminaa vastaan pelattua varsin tapahtumarikasta kotiottelua. Esbjerg menetti ottelussa 2-0 -johtonsa, mutta nousi aivan pelin lopussa vielä 4-3 -voittoon. Kauko oli näkyvästi esillä myös lopun kirivaiheessa.

Esbjergin 35-vuotias toppari Markus Halsti pelasi Kööpenhaminaa vastaan Kaukon tavoin täydet 90 minuuttia. Halsti kuvaili ”hullua ottelua” sanallisesti omalla Twitter-tilillään ja kuten allaolevasta Esbjergin postaamasta giffistä näkyy, kentällä myös mimiikan avulla.

𝑴𝒂𝒓𝒌𝒖𝒔 𝑯𝒂𝒍𝒔𝒕𝒊 🇺🇦

@Halstinho
Well, that was quite an evening in Esbjerg.
This team is just something special, always believing even if the odds are against us like today when first up 2-0, then going down 2-3 and finally in the last minute scoring 4-3 is just fucking mental🔥🔥🔥
Thanks again fans!!!
#sämpa

Esbjerg on Tanskan Superliigassa kolmantena, kun sarjasta on pelaamatta yksi kierros.