Huuhkajien Joni Kaukon mahtikausi poiki tunnustusta – valittiin joukkueensa vuoden pelaajaksi

© Kuva: Juha Tamminen
Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!

Turkulaislähtöinen Joni Kauko pelaa Tanskan Superliigassa elämänsä kautta. 28-vuotias Kauko on kuulunut lähes koko kauden seurajoukkueensa Esbjergin ehdottomiin runkopelaajiin, ja henkilökohtainen maaliennätyskin on saanut kyytiä. Kauko on viimeistelyt tällä kaudella Esbjergille yhdeksän maalia, joista seitsemän on syntynyt sarjaotteluissa.

Esbjergin pelaajista vain kaksi on pystynyt parempaan maalimäärään, mutta molemmat ovatkin kärkimiehiä. Adrian Petrellä maaleja on 11 ja Yuri Yakovenkolla kymmenen.

Kaukon kaudenaikaisista sankariteoista merkittävin on epäilemättä runkosarjan viimeisen ottelun lisäajalla tekemä nerokas voittomaali, joka vei Esbjergin ylempään loppusarjaan. Maalia tultaneen muistelemaan Esbjergissä vielä vuosienkin päästä.

Sunnuntaina Huuhkajien keskikenttäpelaaja sai seuraltaan tunnustusta, kun hänet valittiin Esbjergin kauden parhaaksi pelaajaksi.

Kauko kukitettiin ennen FC Kööpenhaminaa vastaan pelattua varsin tapahtumarikasta kotiottelua. Esbjerg menetti ottelussa 2-0 -johtonsa, mutta nousi aivan pelin lopussa vielä 4-3 -voittoon. Kauko oli näkyvästi esillä myös lopun kirivaiheessa.

Esbjergin 35-vuotias toppari Markus Halsti pelasi Kööpenhaminaa vastaan Kaukon tavoin täydet 90 minuuttia. Halsti kuvaili ”hullua ottelua” sanallisesti omalla Twitter-tilillään ja kuten allaolevasta Esbjergin postaamasta giffistä näkyy, kentällä myös mimiikan avulla.

Esbjerg on Tanskan Superliigassa kolmantena, kun sarjasta on pelaamatta yksi kierros.

Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!