Huuhkajien pelaajalla värikäs ottelu – pitkästä aikaa maalin makuun ja lopulta ulosajo

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Isokokoinen puolustaja Juhani Ojala oli Allsvenskan-sunnuntain ehdoton suomalaisnimi. Ojala oli ainoana Häckenin kolmesta suomalaispuolustajasta avauksessa, kun joukkue vieraili Siriuksen kotikentällä. Kari Arkivuo seurasi tapahtumia vaihtopenkiltä ja Joona Toivio poti tuoretta reisivammaansa. Arkivuo pääsi tosin kentälle lisäajan 1. minuutilla.

Ojala puski pelin 28. minuutilla Häckenille kulmapotkusta 2-1 -johtomaalin. Samalla katkesi pitkä kuiva kausi, sillä viimeksi Ojala oli maalannut kauden 2017 päätöskierroksella. Kausi 2017 kartuttikin topparin maalisaldoa peräti kolmella osumalla, mutta sen jälkeen peliaikakin on ollut kortilla loukkaantumisistakin johtuen.

Täysiä minuutteja suomalainen ei kuitenkaan saanut kentällä huhkia, sillä 80. minuutilla Ojala ajettiin suihkuun. Toinen varoitus nostettiin miehelle käsivirheestä. Ensimmäisen lappunsa Ojala sai pelin 17. minuutilla.

Ojalan käsivirheestä tuomitusta rankkarista Sirius kavensi tilanteeksi 3-4, mutta enempää maaleja ei nähty. Häcken jatkaa siten Allsvenskanin kakkosena kerättyään kymmenestä ottelusta 20 pistettä.

Ojala pelasi viime kaudella Häckenin paidassa kaikkiaan 11 ottelussa. Tällä kaudella ensimmäiset minuutit rapsahtivat tilille keskiviikkona Kalmaria vastaan. Suomen A-maajoukkuessa Ojala nähtiin viimeksi tammikuun Qatarin leirillä.

Häckenin suomalaiskolmikosta siis ainakin Ojala missaa ensi lauantaina pelattavan Göteborgin derbyn – ja samalla sarjan kärkiottelun – IFK Göteborgia vastaan. Ennen maaottelutaukoa Häcken pelaa myös 30. kesäkuuta Eskilstunaa vastaan Ruotsin cupin voitosta ja paikasta Eurooppa-liigan karsintoihin.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS