Ihmisoikeusjärjestö kyseenalaistaa rajusti Eurooppa-liigan kritisoidun finaalin pelipaikan – ”Meidän on varmistettava”

© Kuva: Getty Images

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty on kritisoinut UEFA:n päätöstä järjestää Eurooppa-liigan finaali Azerbaidzanissa. Lontoon valioliigajätit Arsenal ja Chelsea kohtaavat toisensa Bakussa kaukana kotoa.

Finaalipaikkaa on runsaasti arvosteltu. Viimeisimpänä Arsenalin Henrikh Mkhitarjan joutuu jättämään finaalin välistä, koska laiturin kotimaa Armenia on poliittisesti viileissä väleissä Azerbaidzanin kanssa (lue lisää).

Amnesty syyttää Azerbaidzanin vaikuttaneen viime aikoina sananvapauteen ja manipuloineen oikeusjärjestelmäänsä. Järjestön mielestä maa yrittää kiillottaa julkikuvaansa urheilulla.

– Kannattajat tulevat olemaan ottelun aikana liimattuna televisioon. Meidän on kuitenkin varmistettava, ettei Azerbaidzanissa järjestetä urheilua maan hirvittävän ihmisoikeustilanteen vuoksi, Amnesty viestitti tiedotteessaan.

– Azerbaidzan on laiminluonut ihmisoikeuksia kohdistamalla vainoja toimittajiin, bloggareihin ja ihmisoikeuksien puolustajiin. Epäreilut oikeudenkäynnit ovat olleet myös yleisiä.

– Kannattajien pelaajien ja taustaryhmien on autettava estämään Azerbaidzania pesemästä kasvojaan urheilun avulla ja tiedottaa heille ihmisoikeuksista ennen keskiviikon ottelua.

Chelsea ja Arsenal iskevät yhteen finaalissa ensi viikon keskiviikkona.

Lähde: Sky Sports