Porton presidentti Jorge Nuno Pinto da Costa on vahvistanut, että seura etsii uutta maalivahtia siltä varalta, että Iker Casillas ei pysty jatkamaan uraansa.

Espanjalaistorjuja Casillas, 37, sai sydänkohtauksen Porton harjoituksissa toukokuun alussa, ja hänet kiidätettiin sairaalaan. Porto tiedotti jo myöhemmin samana päivänä, että espanjalaisvahdin henki ei ole vaarassa. Hän vietti sairaalassa muutaman päivän.

Lääketieteen asiantuntijat ovat pohtineet, pystyykö Casillas jatkamaan uraansa, vaikka toipuisikin infarktistaan. Maalivahti ei ole itse vielä tiedottanut uransa jatkumisesta.

[readmore from=Casillas-Iker]

Porton on kuitenkin varauduttava siihen, että Casillas ei enää hanskoja käteensä vedä. Casillas on pelannut Porton ykkösvahtina lähes koko ajan siirryttyään Portugaliin kesällä 2015 kasvattajaseurastaan Real Madridista.

Casillas solmi maaliskuussa Porton kanssa ensi kauden loppuun asti ulottuvan jatkosopimuksen, jossa on optio yhdestä lisävuodesta. Hän on sanonut, että haluaisi lopettaa uransa portugalilaisseurassa.

– Meillä on ylimääräinen ongelma Casillasin kanssa. Jatkoimme hänen sopimustaan emmekä siten olisi tarvinneet [uutta] maalivahtia. Nyt meistä tuntuu, että tarvitsemme yhden, kommentoi seurapresidentti Pinto da Costa Ojogolle.

ESPN:n mukaan Porto tavoittelee Casillasin seuraajaksi hänen entistä joukkuekaveriaan, Real Madridin Keylor Navasia. Costa Rican maajoukkuetorjujan korkea palkka saattaa kuitenkin koitua ongelmaksi.