IS: Veikkausliigakentän surkea kunto puhuttaa – ”Varmasti pärjään tällaisessa tappelupelissä”

© Kuva: Juha Tamminen
Miten Arsenal pärjää sarjajumbon vieraana? Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Kokkolan Keskuskentän kunto oli viime syksynä yksi kotimaisen futiksen puheenaiheista, sillä liigakarsintaottelussa TPS:ää vastaan syksyinen perunapelto pääsi koko valtakunnan katseiden eteen. Kuluvan kauden kolme ensimmäistä kotipeliään sarjanousija KPV pelasi evakossa Seinäjoella – häviten niukan yleisön edessä peleistä jokaisen – sillä oman kotikentän olosuhteet eivät sallineet huhtikuussa pelaamista. Nyt Kokkolassakin on pelattu jo kolme kotipeliä – yksi Suomen Cupissa ja kaksi Veikkausliigassa – mutta vieläkään ei pelialusta kiitosta osakseen saa.

Maanantaina KPV:n vieraaksi matkusti HIFK. HIFK on yksi harvoista joukkueista, jolle Kokkolan Keskuskenttä on paremmin tuttu, sillä pelasivathan sekä KPV että HIFK viime kaudella samassa sarjassa Ykkösessä. Tuolloin HIFK:n ainoa vierailu Kokkolaan toteutui tosin elokuun alkupuolella, joten nurjimpia puoliaan nurmikko tuskin esitteli.

Eilisessä jumbofinaalissa Kokkolan yleisö palkittiin kahdella komealla kaukolaukausmaalilla. Ensimmäisen näistä teki HIFK:n Hassan Sesay ja toisen KPV:n Simo Roiha.

Hienoja maaleja lukuun ottamatta ottelun taso jäi kuitenkin matalaksi, sillä heikkokuntoinen nurmi ei kummoista syöttöpeliä mahdollistanut. Tämän myönsi Ilta-Sanomien jutussa suoraan myös KPV:n kapteeni Ville Koskimaa (IS:n koko juttu löytyy täältä).

- Kenttä oli niin surkea pelata kuin olla ja voi, Koskimaa sanoi kursailematta.

Taistelufutiksessa viihtyy tunnetusti HIFK-ikoni Jukka Halme. Halme muun muassa pelasti vierasjoukkueen kertaalleen maaliviivalta mahdolliselta tappiolta. Silti keskikentän raatajakin myöntää viihtyvänsä paremmin laadukkaammilla pelialustoilla.

- Laitan kaikki peliin joka kerta, ja varmasti pärjään tällaisessa tappelupelissä. Se ei silti tarkoita, ettenkö tykkäisi pelata ja hyökätä pallollisemmin, Halme totesi.

– Tänään olosuhteet eivät kuitenkaan mahdollistaneet sitä, eikä kumpikaan joukkue ottanut mitään riskejä. Vieraspisteeseen voi olla kuitenkin tyytyväinen.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Miten Arsenal pärjää sarjajumbon vieraana? Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!
Edellinen artikkeliJuventuksella kahden joukkueen yhteiset mestaruusjuhlat – Helmarien luottopelaaja ja Cristiano Ronaldo juhlatunnelmissa
Seuraava artikkeliHJK kriisissä! Peliyhtiö laski entisestään Mika Lehkosuon potkujen kertoimia – HJK:n hallitus kokoontuu pian