Jalkapallon superagentille kolmen kuukauden toimitsijakielto Italiaan – miten vaikuttaa kesän siirtoihin?

© Kuva: Getty Images
Katso FC Vitebsk - KuPS suorana ilmaiseksi!

”Superagenttina” tunnettu Mino Raiola on saanut Italian jalkapalloliitolta FIGC:ltä kolmen kuukauden toimitsijakiellon. Raiola ei saa hyllytyksensä aikana harjoittaa jalkapalloagentin tehtäviä Italiassa.

Hänen serkkunsa Vincenzo taas sai kahden kuukauden toimitsijakiellon.

FIGC ei tiedotteessaan avannut syitä pannalle, mutta sen taustalla uskotaan olevan italialaishyökkääjä Gianluca Scamaccan, 20, siirto AS Romasta PSV Eindhoveniin vuonna 2015.

Toimitsijakielto ei tiettävästi vaikuta Raiolan toimiin muualla Euroopassa. Serkusten asianajajan Massimo Dianan odotetaan pyytävän kattavaa selvitystä toimitsijakiellon syistä sekä pannan viivyttämistä. Raiola kommentoi sosiaalisessa mediassa, että toimitsijakielto perustuu ”vääriin tietoihin, ja valheisiin” ja sanoi, ettei sillä ole vaikutusta hänen edustamiinsa pelaajiin.

Raiolan tallissa on useita korkean profiilin pelaajia, kuten esimerkiksi Paul Pogba, Marco Verratti ja Zlatan Ibrahimović.

Jos Raiolan toimintakielto osuu ensi kesään, sillä saattaa olla huomattavia vaikutuksia siihen, kuka pelaaja liikkuu ja mihinkin. Esimerkiksi Ajaxin toppari Matthijs de Ligt ei todennäköisesti voisi toteuttaa huhuttua siirtoaan Juventukseen Raiolan avustuksella. De Ligtin on myös huhuttu siirtyvän Barcelonaan.

Lähteet: Mundo Deportivo, Daily Mail

» Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!

Katso FC Vitebsk - KuPS suorana ilmaiseksi!