Jättikö unelmamaalin ampunut Vincent Kompany jo hyvästit? – ”Juomme yhdessä oluet ja katsomme, mikä on parasta”

© Kuva: Getty Images

Manchester Cityn aina esimerkillinen ja luotettava, mutta valitettavan loukkaantumisaltis Vincent Kompany pelasi maanantaina yhden komean uransa epäilemättä ikimuistoisimmista otteluista. Belgialaistoppari tykitti Leicesterin maalin yläkulmaan kaukolaukauksen, joka oli maalivahti Kasper Schmeichelille täysin mahdoton torjuttava. Kompanyn maalilla Manchester City voitti pelin 1-0, ja jatkaa edelleen Valioliigan sarjakärjessä ennen sunnuntaina pelattavaa päätöskierrosta.

Ottelun jälkeen Kompany asteli Etihad Stadiumin nurmella mietteliään ja jopa liikuttuneen oloisena. Kompany on pelannut Manchester Cityssä vuodesta 2008 lähtien – joista kahdeksan viimeistä kautta hän on toiminut joukkueen kapteenina – ja voittanut Cityssä ennen tätä viikkoa jo kolme Valioliigan mestaruutta. Oliko maanantain ottelu kuitenkin Kompanyn viimeinen kotiyleisönsä edessä?

Tällä kaudella Kompany on pelannut Cityn paidassa 16 ottelua Valioliigassa, ja kaikissa kilpailuissa yhteensä 24. Leicester-ottelun unelmamaali oli miehelle kauden ensimmäinen. Kompanyn sopimus päättyy tähän kauteen, eikä jatkosta ole vielä sovittu. Valmentaja Pep Guardiolan mukaan asiasta päätetään vasta kahden viikon kuluttua pelattavan FA Cupin loppuottelun jälkeen.

– Pelaamme kauden loppuun, ja sen jälkeen keskustelemme. Juttelin Kompanyn kanssa kolme viikkoa tai kuukausi sitten. Olemme käyneet pari hyvää keskustelua, Guardiola totesi Evening Standardille.

– Juomme yhdessä oluet ja päätämme, mikä on parasta – etenkin hänelle ja seuralle.

Cityn puolustuksessa tultaneen näkemään muutoksia, sillä peliaikaansa tyytymätön Nicolas Otamendi vaikuttaa olevan lähtökuopissa. Kompany puolestaan on aivan liian usein sairaslistalla, mutta joka tapauksessa Guardiola arvostaa miestä suuresti.

– Kompany on uskomaton ihminen, joka on auttanut minua suuresti. Olen aina ollut surullinen, kun hän ei ole ollut käytettävissä, mutta olemme aina tienneet, että voimme luottaa hänen luonteeseensa, Guardiola jatkoi.

– Tämä seura on mitä on Vincent Vincentin kaltaisten ihmisten takia.


EL CLÁSICO – 50€ LISÄVOITTO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Aktivoi 100% talletusbonus ja talleta vähintään 20€.
3. Lyö 1€ ennakkoveto Barcelonan tai Real Madridin 1×2-voitosta.

Saat joukkueesi voittaessa 50€ lisävoiton!