Jürgen Klopp ihmettelee Uefan ”mielenkiintoista suunnittelua”

© Kuva: Getty Images

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp ihmettelee Euroopan jalkapalloliiton Uefan päätöstä pelata Nations Leaguen lopputurnaus niin pian Mestarien liigan loppuottelun jälkeen.

Klopp johdatti Liverpoolin Mestarien liigan loppuotteluun, jossa joukkue kohtaa Tottenhamin 1. kesäkuuta Wanda Metropolitanolla Madridissa. Nations Leaguen lopputurnaus käynnistyy jo 5. kesäkuuta Portugalissa, ja mukana on oletettavasti useita pelaajia, jotka pelaavat myös Mestarien liigan päätösnäytöksessä.

Kaiken kaikkiaan Mestarien liigan finaalijoukkueissa on 11 pelaajaa, joiden voi odottaa saavan kutsun Englannin, Hollannin, Portugalin tai Sveitsin maajoukkueisiin, jotka kisaavat Nations Leaguen voitosta. Ottelukalenteri koettelee erityisesti Englannin joukkuetta, josta on yhteensä kahdeksan pelaajaa Liverpoolin ja Tottenhamin riveissä. (Lue lisää)

Klopp ihmetteli Uefan päätöstä jo aiemmin tällä kaudella ja nosti sen jälleen esiin joukkueensa varmistetun finaalipaikan jälkeen.

– Kesäkuun ensimmäinen päivä pelaamme Mestarien liigan loppuottelussa ja 6. (viides) kesäkuuta alkaa tämä mahtava turnaus nimeltään Nations League, kommentoi Klopp Goalin mukaan.

– Kaikki tuijottivat minua, kun sanoin, että se ei ole hyvä idea. Yllätys, nyt kaksi englantilaista joukkuetta on Mestarien liigan loppuottelussa.

– Jos pelaajiamme ei opetella käsittelemään paremmin kilpailuja ajatellen, niin se on ainoa tapa tappaa tämä mahtava peli. Tällä hetkellä muiden ihmisten on hoidettava se.

– Se ei ole (Englannin päävalmentajan) Garethin (Southgate) vika. Se, että suunnittelee jotain tällaista ja yllättyy, kun kaksi huippujoukkuetta kohtaa Mestarien liigan loppuottelussa, ja monet näistä pelaajista ovat mukana Nations Leaguessa… Se on mielenkiintoista suunnittelua.