Kaikkien aikojen UCL-kausi? Katso Kloppin Liverpoolin uskomaton saldo ja muita tilastopoimintoja

© Kuva: Getty Images

Mestarien liigaa on pelattu vuodesta 1992 lähtien, ja kilpailun 27-vuotiseen historiaan mahtuu kymmenittäin loistavia, ja suorastaan legendaarisia kamppailuja. Monien mielestä meneillään on kuitenkin yksi kaikkien aikojen Mestarien liiga -kausista, ellei jopa paras.

Tätä väittämää puoltaa ainakin yksi tilasto. Kun Liverpool käänsi tiistaina edukseen välierien otteluparin Barcelonaa vastaan, oli se jo viides kerta tämän kevään pudotuspeleissä, kun otteluparin avausosan hävinnyt joukkue raivasi lopulta tiensä jatkoon. Yhdelläkään aiemmalla kaudella ei näin moni ottelupari ollut kääntynyt päälaelleen avausosan asetelmien jälkeen, ja keskiviikkona lukema voi vielä muuttua, kun Tottenham ajaa takaa Ajaxin 1-0 -johtoa.

Neljännesvälierissä avausosan tappiosta huolimatta jatkoon selvisivät Ajax (Real Madridia vastaan), Juventus (Atlético Madridia vastaan), Manchester United (PSG:tä vastaan) ja Porto (AS Romaa vastaan). Nyt Liverpool siis nousi viidentenä joukkueena tukalasta takaa-ajoasemasta voittajaksi.

Liverpoolille europelien pudotuspeliottelut ovat olleet mieluista taivallettavaa koko sen ajan, kun Jürgen Klopp on joukkuetta valmentanut. Klopp aloitti Liverpoolin luotsina lokakuussa 2015, ja on johtanut Redsiä sen jälkeen 11 kaksiosaisessa otteluparissa eurokentillä. Niin uskomatonta kuin se onkin, on Liverpool voittanut näistä jokaisen.

Ottelupareista neljä on pelattu Eurooppa-liigassa ja seitsemän Mestarien liigassa, karsintavaihe mukaan luettuna. Loppuotteluissa on kuitenkin käynyt kalpaten. Vuonna 2016 Liverpool taipui Eurooppa-liigan finaalissa Sevillalle 1-3, ja viime keväänä Mestarien liigan loppuottelussa Real Madridille samoin numeroin.

Vaikka Liverpool hävisikin Camp Noulla tylyin 0-3-numeroin, onnistui se selviytymään satumaisesti jatkoon. Liverpool ja Barcelona ovatkin kohdanneet historian saatossa kaksiosaisissa ottelupareissa neljä kertaa, ja joka kerta jatkopaikan on napannut Liverpool.

Barcelonan putoaminen merkitsee samalla sitä, että ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen Mestarien liigan loppuottelu pelataan ilman Lionel Messin tai Cristiano Ronaldon läsnäoloa. Samalla finaali pelataan ensi kertaa sitten vuoden 2013 ilman espanjalaista joukkuetta. Tuolloin finaalissa kohtasivat Bayern München ja Borussia Dortmund.