Suomalaisten jalkapallostadioneitten kokonaiskuva on parantunut viime vuosina mukavasti, pääosin Pohjanmaan projektien valmistuttua. Seinäjoen OmaSP Stadion ja Vaasan Elisa Stadion ovat tuoneet valonpilkahdusta tunneliin, joka kuitenkin on edelleen monilla paikkakunnilla pitkä.

Palloliiton olosuhdepäällikkönä toimiva Tero Auvinen avasi tilannetta Suplan Huucastissa. Yksi tunnetuista murheenkryyneistä on pääsarjajalkapallolle surullisessa tilassa oleva Espoon Tapiola.

– Se on ollut meidän pöydällä liian pitkään. Haluamme, että se lähtee mahdollisimman nopeasti liikkeelle. Tampereen Tammelan purkaminen ja uuden 5000-6000 kapasiteetin stadion on toinen akuutti hanke. Sitten Lahden Kisapuisto-hanke ja Kuopion keskuskenttä, joka on toteutuessaan isompi. Myös kokonaisuudeltaan isompi kompleksi, Jyväskylän Hippos on listalla, samoin kuin Kokkolan stadion.

Seinäjoen Raimo Sarajärven vetämä pääsarjaseurojen olosuhdetyöryhmä on avainasemassa suunnitelmien edistämisessä. Auvinen nostaa juuri Seinäjoen uudet puitteet esimerkiksi siitä, mitä itse kenttäolosuhteiden lisäksi tarvitaan.

– Ero on juuri siinä, onko mahdollista myydä kahvin ja makkaran sijaan illallinen ja mikä on sen jälkeen ottelutapahtuman tuotto, olosuhdepäällikkö sanoo, viitaten VIP-tilojen osaltaan suureen merkitykseen.