Liverpoolin hollantilaistoppari Virgil van Dijk on valittu Valioliigan kauden parhaaksi pelaajaksi.

Muut ehdokkaat palkinnon voittajaksi olivat Manchester Cityn Sergio Agüero, Raheem Sterling ja Bernardo Silva, Chelsean Eden Hazard sekä Liverpoolin Sadio Mané ja Mohamed Salah.

Kannattajilla oli toukokuun yhdeksänteen päivään aikaa äänestää suosikkiaan. Tulokseen vaikuttivat myös 20 joukkueen kapteenien sekä asiantuntijoiden äänet.

Van Dijk on pelannut Liverpoolin kauden jokaisessa sarjaottelussa. Vaihdossa hän on istunut vain viisi minuuttia. Liverpool on päästänyt tällä kaudella yhdessä sarjakärki Manchester Cityn kanssa vähiten maaleja Valioliigassa, vain 22 kappaletta.

Liverpool ja Manchester ratkovat tänään sunnuntaina sarjan päätöskierroksella, kumpi vie Valioliigan mestaruuden. Pisteen turvin Liverpoolin edellä majaileva City kohtaa vieraissa Brightonin, Liverpool pelaa kotonaan Wolverhamptonia vastaan. Ottelut alkavat kello 17.00.

Van Dijk on ensimmäinen puolustaja sitten Manchester Cityn Vincent Kompanyn, joka on valittu Valioliigan kauden parhaaksi pelaajaksi. Kompany voitti tittelin kaudella 2011-12. Van Dijk valittiin myös Englannin ammattilaisjalkapalloilijoiden liiton PFA:n äänestyksessä kauden parhaaksi pelaajaksi.

Viime kaudella Valioliigan parhaaksi pelaajaksi valittiin van Dijkin joukkuetoveri Salah.