Maaliennätys jäi maalin päähän, mutta yhdellä mittarilla Teemu Pukki löi kaikki laudalta

© Kuva: Getty Images

Sunnuntaina oli juhlan aika, kun Norwich varmisti nousunsa Valioliigaan Mestaruussarjan mestarina, ja Teemu Pukki kuittasi sarjan suvereenin maalikuninkuuden neljän maalin erolla lähimpiin uhkaajiin. Sarjan maaliennätys jäi suomalaiselta lopulta yhden maalin päähän, mutta 29 maalia on kuitenkin vuonna 2004 perustetun Mestaruussarjan toiseksi paras saldo. Vain Valioliigan Brightonissa nykyään hyökkäävä Glenn Murray on pystynyt parempaan, tehtyään 30 maalia kaudella 2012-2013.

Pukin huikean kauden ja maalisuman arvoa nostaa kuitenkin se, että kaikki 29 maalia syntyivät pelitilanteista. Pukki pääsi yrittämään kauden aikana rangaistuspotkua kerran – marraskuussa Millwallia vastaan – mutta veti vesiperän. Kaikkiaan Norwich sai kauden aikana kuusi rankkaria, mutta teki niistä vain yhden maalin.

Transfermarktin tilastojen mukaan Murray kauden 2012-2013 maaleista peräti yhdeksän syntyi rankkarista, joten pelitilannemaaleja mies teki ”vain” 21. Pukki onkin nyt Mestaruussarjan ja sen edeltäjän Ykkösdivisioonan tehokkain pelaaja yhden kauden aikana peräti vuodesta 1993 lähtien, jos rankkarimaalit jätetään laskuista.

Koko Norwichin kautta leimasi vahvasti hyökkäävä ja viihdyttävä pelitapa, ja joukkueen ottelut tarjosivatkin katsojille roppakaupalla maaleja. Kaikkiaan Norwichin 46 ottelussa tehtiin 150 ottelua, joista 93 teki Norwich ja 57 vastustajat. Yhteismaalimäärä on sarjan toiseksi korkein sitten vuoden 2011. Ainoastaan Norwich itse rekisteröi tuon jälkeen korkeamman maalilukeman, 154 ottelua joukkueen otteluissa kaudella 2016-2017.

Kuten yllä jo todettua, ei Norwich tehnyt kauden aikana kuin yhden maalin rankkarista. Ei-rankkarimaaleja syntyi siis yhteensä 92. Lukema on sarjan korkein 13 vuoteen, eli hyökkäyspeli oli totisesti uomissaan. Näistä Pukki oli siis suoraan mukana selvästi yli kolmanneksessa joko maalintekijänä tai -syöttäjänä (Pukin saldo 29 maalia ja yhdeksän maalisyöttöä).