Man City ja Pep Guardiola tavoittelevat historiallista temppua – ”Yksikään joukkue Englannissa ei ole tehnyt sitä”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Manchester City sinetöi sunnuntaina Valioliigan päätöskierroksella sarjan mestaruuden toista kevättä perättäin. Se sai pidettyä yllä yhden pisteen eron toiseksi tulleeseen Liverpooliin kummankin voitettua viimeiset pelinsä.

City puolusti helmikuussa menestyksekkäästi myös Englannin liigacupin mestaruutta. Ensi lauantaina Manchester Cityllä on mahdollisuus tehdä englantilaista jalkapallohistoriaa, kun se kohtaa Watfordin FA Cupin loppuottelussa, sillä yksikään joukkue ei ole ikinä onnistunut voittamaan Englannissa kolmea isointa kansallista kilpailua samalla kaudella.

Cityn manageri Pep Guardiola odottaa lauantaita jo vesi kielellä.

– Yksikään joukkue Englannissa ei ole tehnyt sitä. Meillä on siihen mahdollisuus. Meidän on keskityttävä siihen peliin, kommentoi Guardiola Goalin mukaan.

– FA Cup ei ole helppo pokaali voittaa, eikä loppuotteluun pääse helposti. Me menemme majesteettiselle Wembleyn stadionille voittamaan sitä.

Viime kaudella City keräsi ennätykselliset sata pistettä voittaessaan Valioliigan. Sunnuntaina päättyneellä sesongilla se keräsi kaksi pistettä vähemmän, mutta voitti jälleen 32 ottelua.

Guardiolalta kysyttiin, voidaanko hänen Cityään pitää Valioliigan kaikkien aikojen parhaana joukkueena. Hän on ollut vastaavassa tilanteessa aiemminkin niitettyään menestystä sekä Barcelonassa että Bayern Münchenissä. Guardiolan mukaan kysymykseen voi vastata vain ajan kanssa.

– Minulla on aina ollut tämä teoria. Se oli sama homma Barcelonassa, kun olin siellä. Siitä puhuttiin parhaana joukkueena ikinä tai jotain.

– Jos ihmiset puhuvat tästä joukkueesta 10, 15, tai 20 vuoden päästä, niin se johtuu siitä, että olemme todella hyvä joukkue. Sama koskee kirjoja ja elokuvia, kun ne kestävät ajan kulumisen. Ihmiset katsovat saman elokuvan tai lukevat saman kirjan 25 vuoden jälkeen [jos se on hyvä].

– Jos ihmiset sanovat 15-20 vuoden päästä, että nämä tyypit saivat paljon pisteitä ja pelasivat todella hyvin, niin se johtuu siitä, että me kuulumme suurimman Manchester Unitedin, suurimman Liverpoolin, Chelsean tai Arsenalin joukkoon. Minusta tuntuu, että nyt ei ole sen aika.

Guardiola pohti joukkueensa henkistä vahvuutta, joka puski hänen ryhmäänsä parantamaan pelaamistaan viime kaudesta.

– Suuret kilpailijat eivät ole ikinä tyytyväisiä.

– Suuret urheilijat haluavat enemmän tenniksessä, koripallossa, golfissa. He haluavat enemmän ja enemmän. Siksi toinen mestaruus, voittaminen peräjälkeen, osoitti minulle sen.

– Se osoitti minulle, että sata pistettä ei riitä. Se saattaisi riittää, mutta me teimme sen (tulimme paremmaksi). Siksi olemme mestareita.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS