Mestaruusrohmu Pep Guardiola toisti Sir Alex Fergusonin tempun – uhoaa jo ensi kaudesta

© Kuva: Getty Images
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Manchester Unitedin legendaarista manageria Sir Alex Fergusonia pidetään perustellusti yhtenä kaikkien aikojen jalkapallovalmentajista. Skottiluotsi voitti 26 Manchester United -kautensa aikana yhteensä 13 valioliigamestaruutta ja muun muassa kahdesti Mestarien liigan.

Sunnuntaina Fergusonin nimi nostettiin taas esille, kun Manchester City voitti toisen perättäisen mestaruutensa Valioliigassa. Cityä kun valmensi viime kauden tapaan Pep Guardiola, ja Guardiolasta ja Citystä tuli ensimmäiset kymmeneen vuoteen, jotka puolustivat valioliigamestaruuttaan menestyksekkäästi. Viimeksi temppuun pystyi Sir Alex Fergusonin United kaudella 2008-2009.

Myös toisella mittarilla Guardiolan menestysputkea verrattiin Fergusonin vastaavaan. Fergusonin 13 mestaruudesta kahdeksan on tullut tämän vuosituhannen puolella. Nyt Guardiola pystyi TOP 5 -liigojen osalta samaan, vasta toisena valmentajana 2000-luvulla.

Vaikka Guardiola antoikin haastattelujaan voitonhuumassa, oli katse samalla jo tiukasti ensi kaudessa. Höllätä ei aiota tippaakaan.

– Mestaruuden voittamisesta saa paljon energiaa. Se on todella addiktoivaa, Guardiola totesi Brighton-ottelun jälkeen toimittajille.

– Menestyksen ja epäonnistumisen välinen raja on hyvin, hyvin tiukka. Se on totuus huipputasolla. Siksi kiinnitämmekin niin paljon huomiota pieniinkin yksityiskohtiin.

– Jokainen kausi on vaikeampi. Miksi pelaajani epäilisivät sitä, mitä teemme jokaisissa harjoituksissa? He seuraavat meitä ja minua. Suurin virhe, jonka voisimme tehdä – ja minun kanssani niin ei tule käymään – olisi uskoa, että olemme jotenkin erityisiä.

– Me otamme haasteen vastaan. Lupaan, että tulemme ensi kaudella vieläkin vahvempina takaisin. On ihan sama, mitä kilpailua pelataan, mutta siihen täytyy valmistautua. Pelaajat ovat valmiita voittamaan kolmen päivän välein minkä tahansa vastustajan.

Guardiola muistutti, että kilpailu Valioliigan huipulla on äärettömän kovaa.

– Liverpool ei ole voittanut mitään neljään vuoteen. Ja puhumme Liverpoolista, joka on Manchester Unitedin tavoin yksi Englannin suurimmista joukkueista, Guardiola lataa.

– Tiedämme, että olemme voittaneet kahden kauden aikana neljä tai viisi pokaalia, mutta tiedämme hyvin myös, että sen jälkeen voi mennä neljä tai viisi vuotta ilman ainuttakaan.

Katalaanivalmentaja uskoo, että ensi kaudella mestaruustaistelusta voi tulla vielä tätäkin kautta kovempi.

– Liverpool tulee pitämään tasonsa ja muut parantavat. Unitedin täytyy tulla takaisin, ja Chelsea on parempi viettäessään toisen vuoden Maurizio Sarrin kanssa.

– Olemme nähneet Tottenhamin Mestarien liigassa, ja Arsenal tekee tarvittavan päästäkseen mukaan. Me valmistaudumme olemaan vielä parempia.

– Tässä liigassa on parhaat valmentajat ja uskomattomia pelaajia, ja etenkin tällä kaudella kilpailu oli kovaa. Huomasimme, että Liverpoolin taso pysyi uskomattoman vakaana.

– Uskon rehellisesti, että nostimme kilpailun tasoa viime kaudella. Saavutimme 100 pistettä. Joukkueet käsittivät sen, mutta vain Liverpool pystyi vastaamaan haasteeseen. Meidän täytyy kiittää heitä, koska he tekivät meistä tällä kaudella paremman. Liverpoolilla oli uskomaton kausi, mutta me olimme vähän parempia, Guardiola summasi.

Lähde: All Football

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS