Saksan MM-sankari paljastaa masennuksen menestyskisojen takaa: ”He unohtavat kuinka p**ka turnaukseni oli”

© Kuva: Getty Images

Borussia Dortmundin hyökkäävä keskikenttäpelaaja Mario Götze nousi vuonna 2014 parrasvaloihin ratkaistuaan Saksan MM-kullan. Jatkoaikamaali Brasilian kisojen finaalissa Argentiinan verkkoon teki taiturista kotimaansa suuren sankarin.

Götze itse on tähtihetkeään kohtaan kriittisempi. 26-vuotiaan pelaajan mielestä voittomaali antoi anteeksi kokonaisuudessaan heikosti menneen turnauksen.

– Ihmiset puhuvat MM-kisoista ja finaalimaalistani. Mielestäni he unohtavan sen, kuinka paska turnaukseni oli ennen loppua. Kaikki unohtavat, että minut vaihdettiin puoliajalla pois neljännesvälieräottelussa Algeriaa vastaan, Götze kritisoi Players Tribune -kirjoituksessaan.

– Minä en kuitenkaan unohda sitä. En avannut puolivälierässä Ranskaa vastaan. En myöskään pelannut kokonaan välierien Brasilia-ottelua. Se oli ehkäpä elämäni surullisin hetki. En löytänyt mitään positiivisia asioita. Olin hyvin masentunut ennen finaalia.

– Ihmiset puhuvat vain maalista, maalista ja maalista. Maali oli seuraus hotellihuoneessa tekemästäni päätöksestä lopettaa synkistely ja keskittyä harjoitteluun ennen finaalia.

– Maali oli enemmän kuin unelmaa, mutta olin eniten iloinen siitä miten käsittelin päivät ennen finaalia. Olin urani surkeimmassa pisteessä ja kolme päivää myöhemmin olin yhtäkkiä sankari. Olimme maailmanmestareita.