Suomalaiset palaavat ensi kaudella Mestarien liigaan – tämä ei vielä riitä Markku Kanervalle, joka harmitteli U21-hyökkääjän poisjääntiä: ”Olisin mielelläni nähnyt hänet”

© Kuva: Juha Tamminen
Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kertoi varsin levollisin mielin tuoreesta joukkuueestaan perjantaina Palloliiton toimistolla, Helsingissä. Muutamista poisjäänneistä huolimatta pelaajatilanne on kohtalaisen hyvä. Lisäksi tulevaisuus näyttää varsin valoisalta myös Kanervan vinkkelistä.

Kuluva Mestarien liigan kausi huipentuu lauantaina Tottenhamin ja Liverpoolin väliseen finaaliin. Tällä kaudella Mestarien liigan lohkovaiheessa ei nähty suomalaisia, mutta siihen tulee muutos ensi kaudella.

Nyt jo kolme suomalaista on varmasti mukana ensi kaudella Mestarien liigan lohkovaiheessa, kun Jere Urosen Genk sekä Lukas Hradeckyn ja Joel Pohjanpalon Bayer Leverkusen varmistivat suoran lohkovaihepaikan.

Lisää saattaa tulla vielä karsinnoista. Lisäksi myös Valioliigassa on ensi kaudella pitkästä aikaa suomalaisedustusta, kun Teemu Pukin edustama Norwich nousi liigaan. Kanerva pitää A-maajoukkueen kannalta erittäin tärkeänä sitä, että suomalaispelaajat pääsevät pelaamaan entistä kovempia pelejä.

– Vuonna 2018 lopetti aika paljon kokeneita pelaajia, että on tässä tietty murros tapahtunut. Se on toki ihan luonnollista, että niin käy.

– Kokonaisuudessaan olen ihan tyytyväinen, mutta totta kai toivoisin, että mahdollisimman moni (Huuhkajien pelaajista) pelaisi Mestarien liigan tai Eurooppa-liigan lohkovaihetta. Sitä kautta he saisivat myös paremmat valmiudet pelata näitä karsintapelejä, Kanerva kertoi SuomiFutis-sivustolle.

Källman nousee Huuhkajiin

Yksi yllättävämpi nimi Huuhkajien tuoreessa ryhmässä oli Benjamin Källman, joka liittyy joukkueeseen mukaan heti, kun hänen seuransa Vendsyssel FF pelaa viimeisen ottelunsa sunnuntaina. Vendsyssel pelaa sarjapaikastaan Tanskan liigan karsinnoissa Lyngbytä vastaan. Avausosa päättyi Lyngbyn 2-1-voittoon.

Huuhkajat on pitänyt alle 21-vuotiaiden maajoukkueen kanssa tällä viikolla minileirin, jossa kautensa lopettaneet pelaajat ovat päässeet harjoittelemaan yhdessä. Kanerva olisi toivonut näkevänsä Källmanin lisäksi myös Brentford-hyökkääjä Marcus Forssin leirin yhteydessä. Forss kuitenkin jäi kokonaan pois Pikkuhuuhkajien tapahtumista.

Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Juha Malinen kommentoi Forssin poisjääntiä melko kovin sanoin viime tiistaina, lue lisää tästä. Kanerva oli sanavalinnoissaan Malista maltillisempi.

– Juttelin Marcuksen kanssa, ja hänellä on ollut vähän vaivoja, ja hän koki, ettei ole sataprosenttisessa kunnossa. Silti sääli, olisin mielelläni hänet nähnyt minileirillä ja päässyt tekemään hänen kanssaan hommia.

– Benjamin Källman nyt sitten nostettiin alle 21-vuotiaista. Hyökkääjäosastolla on vähän loukkaantumisia, (Fredrik) Jensen ja (Kasper) Hämäläinen jäivät pois, niin päädyimme sitten Benjamiin, Kanerva avasi valintaa.

Ei pelkkä Pjanic

Huuhkajat kohtaa ensin Bosnia ja Hertsegovinan viikon päästä lauantaina (8.6.) Tampereella. Bosnia ja Hertsegovinan joukkueesta on varmuudella pois pelikiellon takia Suomea vastaan Juventuksen keskikenttäpelaaja Miarelm Pjanic.

Lisäksi Arsenal-puolustaja Sead Kolasinacin pelaaminen on epävarmaa. Kanervan mukaan Pjanicin poissaolo saattaa jopa olla hyvä asia Bosnia ja Hertsegovinalle.

– Onhan hän pelimies, mutta kyllä sieltä löytyy laadukkaita vaihtoehtoja. Joskus se voi olla niin, että peli tulee monipuolisemmaksi, kun sieltä on pois se yksi pelintekijä. Silloin se voi olla vastustajalle (Suomelle) vähän hankalampi sitä kautta.

– Toki olemme skoutanneet Bosnia ja Hertsegovinan tarkoin, mutta ei me liikaa heihin keskitytä. Tärkeintä on saada se meidän oma pelisuunnitelmamme selväksi pelaajille ja toimimaan, Kanerva muistutti tärkeysjärjestyksestä.

Suomi kohtaa Ratinan stadionilla, Tampereella, Bosnia ja Hertsegovinan EM-karsintaottelussa lauantaina 8.6. kello 19. Sen jälkeen Suomi matkustaa Vaduziin, jossa se kohtaa tiistaina 11.6. Liechtensteinin kello 21.45.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen

Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!