Kesäkuun EM-karsintaotteluiden lähestyessä Suomen maajoukkuepelaajien loukkaantumistilanne luonnollisesti puhuttaa. Varmuudella tulevista peleistä on sivussa Thomas Lam, mutta myös Roman Eremenko ja Joona Toivio ovat olleet loukkaantuneina.

Välillä kuuluu silti jotain hyvääkin, sillä Janne Saksela palasi kentille noin kolmen ja puolen kuukauden poissaolon jälkeen. Saksela loukkasi jalkaansa helmikuun alussa, eikä häntä oltu sen koommin kentillä nähty. Sunnuntaina laitapuolustaja pääsi kuitenkin lisäajalla kentälle, kun Sakselan Sparta Rotterdam haki TOP Ossista 2-0 -vierasvoiton.

Ottelu oli Hollannin toisen Eerste Divisien nousukarsintojen toista vaihetta, ja niiden ensimmäinen osaottelu. Mikäli Spartan johto kestää myös kotipelin jälkeen, pääsee se pelaamaan noususta Eredivisieen joko Cambuuria tai tällä kaudella pääsarjassa pelannutta De Graafschapia vastaan.

Sakselan ohella toisena suomalaispelaajana nousukarsinnoissa nähdään A-maajoukkueeseen maaliskuussa noussut Leo Väisänen. Väisänen pelasi sunnuntaina täydet peliminuutit, kun hänen joukkueensa Den Bosch pelasi vieraissa tasan Eredivisiessä tällä kaudella pelannutta Go Ahead Eaglesia vastaan. Otteluparin toinen osaottelu pelataan keskiviikkona, ja sen voittaja pelaa paikasta Eredivisiesssä joko RKC Waalwijkia tai Excelsioria vastaan.

Eerste Divisien muiden suomalaisten, puolustaja Richard Jensenin ja hyökkääjä Tim Väyrysen kausi sen sijaan päättyi runkosarjaan. Jensenin ja Väyrysen Roda JC sijoittui 20 joukkueen sarjassa sijalle 13. Eerste Divisien mestarina Hollannin pääsarjaan nousi automaattisesti Twente.