Suomalaistorjujan aika etsiä uusi seura? Valmentaja: ”Meidän on löydettävä uusi maalivahti”

© Kuva: Getty Images

Englannin Mestaruussarjassa pelaavan Readingin manageri José Gomes antoi ymmärtää, että suomalaismaalivahti Anssi Jaakkolan aika seurassa on tulossa päätökseen.

Readingilla on useita maalivahteja kirjoillaan ja 32-vuotias Jaakkola on pudonnut nokkimisjärjestyksessä kolmostorjujaksi, vaikka hän keräsikin kehuja alkukauden esityksistään.

Vuodesta 2016 lähtien Readingia edustaneen Jaakkolan sopimus seuran kanssa päättyy tämän kauden jälkeen. Paikallismedia uumoili hänen jättävän seuran jo alkuvuonna, mutta tuolloin Royalsista poistuikin hänen kollegansa Vito Mannone, joka siirtyi joulukuuhun asti ulottuvalla lainasopimuksella Major League Soccerin Minnesota Unitediin.

Reading taas hankki tammikuussa tolppiensa väliin lainalle Emiliano Martínezin Arsenalista. Martínez otti välittömästi ykköstorjujan paikan itselleen ja manageri Gomes haluaisi pitää hänet seurassa myös ensi kaudella.

– Ehkä Arsenal haluaa pitää hänet, mutta saa nähdä. Uskon, että heiltä menee enimmillään kaksi viikkoa päätöksen tekemiseen, kommentoi Gomes Get Readingin mukaan.

– Me odotamme Arsenalin päätöstä. Ja jos Emi lähtee, meidän on löydettävä vähintään yksi maalivahti.

Readingin odotetaan karsivan kesällä palkkakulujaan, ja maalivahdeista on helppo aloittaa. Nuoriso-osastoa edustavat George Legg ja James Hillson ovat jo varmoja lähtijöitä. Lainalta seuraan palaavat Lewis Ward ja Luke Southwood, joiden odotetaan taistelevan minuuteista ensi kaudella. Akatemiasta edustusjoukkueeseen ovat ehdolla Liam Driscoll, Coniah Boyce-Clark ja Jokull Anderson.

– Yleensä joukkueessa on kolme maalivahtia. Meillä on Anssi Jaakkola, Sam Walker ja Emi Martínez, jatkoi Gomes.

– Anssin sopimus on päättymässä ja Emi on lainalla, joten jos hän ei tule takaisin, meidän on löydettävä uusi maalivahti. Vito Mannone oli täällä, mutta hän lähti lainalle.

– Muiden kohdalla on katsottava maalivahtivalmentajan kanssa, miten he ovat kehittyneet. Meidän on joka tapauksessa etsittävä uusi maalivahti, jos Emi lähtee, vaikka muut olisivat kehittyneet paljon.