Chelsea ja Arsenal ottavat tänään keskiviikkona toisistaan mittaa Eurooppa-liigan loppuottelussa, joka pelataan Bakun olympiastadionilla Azerbaidžanissa. Ottelu alkaa kello 22.00, ja sitä voi seurata suorana C Moresta ja Subilta.

Arsenalille loppuottelu tarjoaa sen ainoan mahdollisuuden selvitä ensi kauden Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Se tuli Valioliigassa viidenneksi, joten sarjasijoituksensa puolesta se ei Euroopan arvostetuimmassa seurakilpailussa ensi kaudella pelaa.

Jos Arsenal voittaa tänään, se pääsee ensi kaudeksi Mestarien liigaan. Siinä tapauksessa tšekkiläinen Sparta Praha välttäisi Eurooppa-liigan karsinnat ja nousisi suoraan mukaan kilpailun lohkovaiheeseen.

Chelsea tuli Valioliigassa kolmanneksi, joten se pelaa varmuudella ensi kaudella Mestarien liigan lohkovaiheessa. Chelsealle ylimääräisen porkkanan tarjoaa pokaalin lisäksi se, että jos se voittaa tänään, se arvotaan Mestarien liigan lohkovaiheeseen ensimmäisestä arvontakorista. Muutoin se päätyy kakkoskoriin.

Ranskalainen Lyon toivoo Chelsean voittoa, sillä se välttäisi siinä tapauksessa Mestarien liigan karsinnat ja pääsisi suoraan ensi kauden lohkovaiheeseen.

Chelsea ja Arsenal ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella. Ensimmäinen mittelö päättyi Chelsean 3-2-voittoon, Arsenal oli toisessa vahvempi lukemin 2-0.

Chelsea 4-3-3

MV: Kepa Arrizabalaga
P: César Azpilicueta (C), Andreas Christensen, David Luiz, Emerson Palmieri
KK: Jorginho, N’Golo Kanté, Mateo Kovačić
H: Pedro Rodríguez, Olivier Giroud, Eden Hazard

V: Willy Caballero (mv), Jamie Cumming (mv), Marcos Alonso, Ross Barkley, Gonzalo Higuaín, Davide Zappacosta, Willian, Gary Cahill, Ethan Ampadu, Conor Callagher, Geogre McEachran

Chelsea FC

@ChelseaFC
Kante starts for the Blues! 💪

Here's our #UELfinal starting team...

Arsenal 3-4-1-2

MV: Petr Čech
P: Sokrátis Papastathópoulos, Laurent Koscielny (C), Nacho Monreal
KK: Ainsley Maitland-Niles, Lucas Torreira, Granit Xhaka, Sead Kolasinac, Mesut Özil
H: Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette

V: Bernd Leno (mv), Dejan Iliev (mv), Mohamed Elneny, Stephan Lichtsteiner, Alex Iwobi, Shkodran Mustafi, Danny Welbeck, Carl Jenkinson, Matteo Guendouzi, Eddie Nketiah, Joe Willock, Bukayo Saka

Arsenal

@Arsenal
📋 Here it is - our @EuropaLeague final team news!

🏆 #UELfinal

Huom. Formaatiot Uefan sivuilta.