Tilastot eivät lupaa Liverpoolille hyvää – moiselta takamatkalta noustu aniharvoin

© Kuva: Getty Images
Championshipiä perjantaina! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Liverpool joutui vappupäivän iltana erittäin tukalaan rakoon, kun Barcelona voitti sen Camp Noulla Mestarien liigan välierissä 3-0 (lue pelistä lisää). Toinen osaottelu pelataan ensi tiistaina Anfieldilla, eivätkä historiatilastot lupaa Liverpoolille hyvää.

Mestarien liigan välierissä ei ole vielä koskaan noustu avausosan jälkeisestä kolmen maalin tappioasemasta otteluparin voittoon. Mestarien liigan edeltäjässä Euroopan Cupissa moinen nousu onnistui kahdesti. Vuonna 1971 Panathinaikos eteni loppuotteluun, vaikka se hävisi avausosan vieraissa Belgradin Punaiselle Tähdelle 1-4. Kreikkalaisseura voitti kotipelinsä 3-0.

Vuonna 1986 nousussa onnistui itse Barcelona. Se oli hävinnyt välierien avausosan IFK Göteborgin vieraana samoin 0-3 -numeroin, ja voitti kotipelinsä 3-0. Finaalilippunsa Barcelona lunasti rankkarikisassa.

Barcelonan kirkkaimpana tähtenä keskiviikkoillassa tuikki jälleen kerran Lionel Messi. Messi nosti kahden osumansa myötä kauden maalisaldonsa Mestarien liigassa jo 12 maaliin. Messin yhden kauden maaliennätyskin Mestarien liigassa on nyt uhattuna, sillä parhaimmillaan Messi on pystynyt 14 maaliin kaudella 2011-2012.

Liverpool-luotsi Jürgen Kloppille Espanja on ollut vaikea maa, sillä Kloppin valmentama joukkue ei ole vielä koskaan voittanut otteluakaan Espanjan maaperällä. Kloppin saldo Espanjassa on nyt viisi tasapeliä ja neljä tappiota. Ensimmäisen kerran Klopp vieraili Espanjassa Mainzin valmentajana, seuraavissa viidessä ottelussa Dortmundin luotsina ja viimeisissä kolmessa Liverpoolin käskyttäjänä.

Barcelonan ensimmäinen, Luis Suárezin tekemä maali oli Barcelonan 500. Mestarien liigassa. Suárez vastasi vuonna 2015 myös 400 maalin rajapyykin rikkomisesta. Aiemmat tasaluvut olivat puhkaisseet Rivaldo (100. maali vuonna 2000), Eidur Gudjohnsen (200. maali vuonna 2006) ja Lionel Messi (300. maali vuonna 2011). Barcelonan Mestarien liiga -historian ensimmäisen maalin teki Manchester Cityn nykyinen urheilujohtaja Txiki Begiristain Monacon verkkoon 8.12.1993.


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!

Championshipiä perjantaina! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!