”Veikkausliigan Rory Delap” – KuPS julkaisi koostevideon salaisesta aseestaan

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigassa on nähty paljon erikoisia ja loppuun saakka jännittäviä otteluita tällä kaudella, mutta yksi erikoisimmista oli epäilemättä keskiviikkona pelattu IFK Mariehamn-KuPS. Kotijoukkue voitti ottelun ensimmäisen puoliajan 3-0, mutta KuPS esitti toisella jaksolla huiman kirin ja voitti pelin lopulta 4-3.

Yksi nousun takuumiehistä oli epäilemättä FC Lahdesta siirtynyt puolustaja Kalle Taimi. Kuopiolaisten maaleista kaksi syntyi 27-vuotiaan Taimin pitkistä rajaheitoista. KuPS:n julkaisemassa koosteessa näkyy lisäksi myös kolmas Taimin rankkarialueelle linkoama rajaheitto, josta pallo päätyi lopulta vain IFK:n maalin katolle. Taimi saikin ottelun päätyttyä KuPS-faneilta osakseen ansaitut vappuhoilotukset.

Taimin heitoissa voi olla KuPS:lle niinkin hyvä ”salainen ase” – tai vähemmän salainen – että mies sai Twitterissä myös lisänimen ”Veikkausliigan Rory Delap”.

Vuonna 2013 uransa päättänyt Delap oli Irlannin maajoukkuepelaaja, joka pelasi Valioliigaa Derbyssä, Southamptonissa ja Stokessa. Delap on yksi maailman tunnetuimmista rajaheittospesiaaleista, ja muun muassa valioliigakaudella 2008-2009 Stoke pelasi ainakin kaksi ottelua, joissa se teki kaksi maalia Delapin heitoista.

Delap harrasti nuorena keihäänheittoa ja pystyi linkoamaan pallon yli 40 metrin päähän. Muun muassa Irlannin entinen maajoukkuevalmentaja Martin O’Neill kuvaili Delapin heittoja ”yhtä vaarallisiksi kuin kulma- tai vapaapotkut.”


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.