Viime vuonna Lukas Hradecky torjui Bayernin kumoon cupin finaalissa – ”Bayern ei ole mestaruudesta huolimatta vakuuttanut”

© Kuva: Getty Images

Saksan cupin finalistit Bayern München ja Red Bull Leipzig ovat käyneet viimeisten parin vuoden aikana tiukkoja kamppailuja keskenään.

Viimeiset kuusi kohtaamista ovat kaikki ratkenneet pienellä erolla. Viimeksi joukkueet pelasivat Bundesliigassa maalittoman tasapelin vain kaksi viikkoa sitten. Sitä ennen Bayernilla oli viidestä keskinäisestä neljä voittoa, Leipzigilla yksi.

Helpolla Bayern ei kuitenkaan täysiä pisteitä noista peleistä napsinut. Voitoista kolme tuli vain maalin erolla ja yksi kahden maalin erolla. Leipzigin edellinen voitto hallitsevasta mestarista tuli 2-1-tuloksella maaliskuussa 2018.

Bayern voitti tänäkin vuonna Bundesliigan. Sarjan ystäville riitti jännitettävää, kun sarjavoitto varmistui vasta päätöskierroksella. Se oli müncheniläisille jo seitsemäs mestaruus putkeen.

– Bayern ei ole mestaruudesta huolimatta pitkälti vakuuttanut, ainakaan minua. Silti Niko Kovacin ryhmällä on hyvä sauma tuplaan, Viasatin selostaja Ville Kuusinen ennakoi.

Hän muistuttaa, että pelissä nähdään myös kahden huippupelaajan jäähyväiset. Franck Ribery ja Arjen Robben pelaavat molemmat viimeisen ottelunsa Bayernin paidassa.

Sen myötä seurasta poistuu kosolti historiaa. Heillä on takana joukkueessa 10 ja 12 vuoden taival, jonka aikana on tullut liuta mestaruuksia ja mm. Mestarien liigan voitto 2013.

”Robbery”-nimen saanut parivaljakko on saanut juhlia siis kylliksi. Tuore Saksan mestaruus oli Robbenille kahdeksas, Riberylle peräti yhdeksäs.

Moni varmasti soisi duolle kunniakkaat jäähyväiset cup-juhlien muodossa. Se ei kuitenkaan välttämättä toteudu. Kolmanneksi tullut Leipzig hävisi päätöskierroksen ottelunsa vieraissa Werder Bremenille mutta pelasi sitä ennen kaikissa kilpailuissa yhdeksän ottelua tappioitta voittaen niistä seitsemän – kaikki putkeen.

Viimeistään kevät osoitti joukkueen vaarallisuuden.

– Leipzig oli keväällä vahva. Jos syksy olisi mennyt paremmin, se olisi tapellut Bundesliigassa vaikka mistä, Kuusinen huomauttaa.

Perinteiseen tapaan Berliinin olympiastadiolla pelattavan ottelun voitto toisi Bayernille jo sen historian 19. cupin mestaruuden. Tuplamestaruus olisi seuralle jo neljäs tämän ja viimeisten kuuden kauden aikana.

Cupin hallitseva mestari on Eintracht Frankfurt, joka kukisti Bayernin viime vuoden finaalissa 3-1. Tuon pelin ainakin suomalaiset jalkapallon ystävät mitä todennäköisimmin muistavat hyvin, sillä Huuhkajien ykkösmaalivahti Lukas Hradecky vartioi vielä tuolloin frankfurtilaisten maalia ja torjui Bayernin kumoon finaalissa.

Saksan cupin finaali RB Leipzig-Bayern München näkyy lauantaina 25.5. klo 20.45 alkaen suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalta ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – LEICESTER

Chelsea saa revanssimahdollisuuden pika-aikataululla finaalipettymyksen jälkeen!