Palloliitto saa syksyllä tietää, pääseekö Suomi isännöimään vuoden 2021 Uefa Super Cupia, kertoo Yle Urheilu.

Uefa Super Cupissa kohtaavat edellisen kauden Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajat. Suomen lisäksi vuoden 2021 ottelun järjestäjäksi ovat hakeneet Valko-Venäjän, Ukrainan ja Pohjois-Irlannin jalkapalloliitot.

Euroopan jalkapalloliiton Uefan oli tarkoitus päättää isäntäkaupungista 29. toukokuuta, mutta ratkaisu on siirretty syyskuulle, koska Uefa haluaa julkistaa kaikkien kilpailujensa loppuottelujen paikkakunnat samaan aikaan.

– Kovalla itseluottamuksella mennään. Vähän harmittaa, että päätöstä ei vielä tule. Olimme valmistautuneet siihen, että tiedämme kesään mennessä, saammeko ottelun vai emme. Usko on kova, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kommentoi Yle Urheilulle.

Suomessa ottelu pelattaisiin Helsingin uusitulla Olympiastadionilla, jota on remontoitu vuodesta 2016 alkaen. Muut ehdokkaat ottelun järjestäjäksi ovat Minsk, Belfast ja Harkova.

– Luotamme siihen, että Uefa haluaa palkita isot olosuhdeinvestoinnit jalkapallon avulla. Haluamme nähdä asian niin, että on nimenomaan jalkapallon ansiota, että stadionille tuodaan tällaisia isoja tapahtumia, kommentoi Casagrande viitaten Olympiastadionin remonttiin.

Viime vuonna Uefa Super Cup järjestettiin Tallinnassa A. Le Coq Arenalla. Tuolloin Atlético Madrid voitti Real Madridin jatkoajan jälkeen 4-2. Tämän vuoden Super Cup on 44. laatuaan, ja se pelataan Vodafone Parkilla Istanbulissa 14. elokuuta.

LUE MYÖS: Jalkapallon huippuottelu Helsinkiin? Palloliitto jätti UEFA:lle yli 200-sivuisen hakemuksen