Ylen kesä täynnä naisfutista – MM-kisojen ohella myös runsaasti Naisten Liigaa

© Kuva: Juha Tamminen

Yle kertoo keskiviikkona kotisivuillaan, kuinka sen kanavilla nähdään todellinen naisjalkapalloilun superkesä. Kesän kohokohta on naisten MM-turnaus, mutta myös kotimaista jalkapalloilua nähdään Ylen kanavilla paljon.

Ranskassa pelattavista MM-kisoista odotetaan monessa mielessä ”kaikkien aikojen turnausta”. Naisfutiksen suosio on ollut kovassa kasvussa monessa maailmankolkassa, ja lippujen menekki on ollut vilkasta. Historian kahdeksas MM-turnaus pelataan yhdeksällä eri stadionilla 24 maan voimin.

Pienimmillekin stadioneille mahtuu yli 20 000 katsojaa, ja tärkeimmät ottelut pelataan 48 583 katsojaa vetävällä Parc des Princesilla Pariisissa sekä yli 59 000 katsojaa vetävällä areenalla Lyonissa. Lyonissa jalkapallohulluus on voimissaan, sillä Lyonin naisten joukkue on voittanut kolme perättäistä Mestarien liigaa ja pelaa tänä vuonnakin loppuottelussa.

Kisat pelataan 7.6.-7.7., ja monet joukkueet ovat julkistaneet viime päivinä kokoonpanojaan. Mestaruutta puolustaa Yhdysvallat.

Ylen ohjelmistossa on kauden kuluessa myös kymmenen suoraa lähetystä Naisten Liigasta. Ensimmäinen näistä pelataan jo 30. toukokuuta, kun HJK kohtaa ONS:in. Suorina lähetyksinä nähdään myös kaikki Suomen naisten A-maajoukkueen EM-karsintaottelut. Karsinnat alkavat syyskuussa.

Elisa Viihde Sport taas lupaa näyttävänsä tällä kaudella ”vähintään 20 ottelua” Naisten Liigasta.

– Tästä muodostuu meille tärkeä jalkapallokokonaisuus ja onkin hienoa päästä esittämään sekä kotimaisia että kansainvälisiä huippuotteluita. Ranskan MM-kisoista tulee yksi kesän suurimmista panostuksistamme ja uskommekin vahvasti niistä muodostuvan yksi tulevan kesän huippukohdista, Yle Urheilun päällikkö Robert Portman kommentoi laajaa naisfutiskattausta.

Artikkelia muokattu 15.5.2019 klo 18.14: Lisätty maininta Elisa Viihde Sportista.