Agentti huijasi härskisti sinisilmäistä Chelsea-tähteä – eli epäinhimillisellä nälkäpalkalla

© Kuva: Getty Images

Chelsean keskikenttäpelaaja Jorginho paljastaa synkän paljastuksen lapsuudestaan. Italian maajoukkuemies väittää agenttinsa hyväksikäyttäneen häntä taloudellisesti juniori-iässä.

Agentti toi Brasiliassa kasvaneen Jorginhon 15-vuotiaana Eurooppaan Veronaan. Edustaja veti härskisti välistä ja pelaajalupaus joutui pärjäämään vieraassa maassa 20 euron viikkopalkalla.

Kun toinen pelaaja kertoi agentin huijauksesta, Jorginho halusi palata kotimaahansa Brasiliaan. Oma äiti ei kuitenkaan antanut poikansa luovuttaa unelmaansa.

– Pelasin turnausta Brasiliassa ja agentti löysi minut. Hän vei minut ja muita pelaajia jalkapallokouluun, joka oli 200 kilometrin päässä silloisesta kotipaikastani. Vietin siellä kaksi vuotta, Jorginho muisteli Chelsean verkkosivuilla.

– Ideana oli, että hän käytti löytämiään pelaajia hyväksi ja vei parhaat Italiaan. Näin hän teki minulle, kun olin 15-vuotias. Hän laittoi minut koeajalle Veronaan ja he ottivat minut.

Veronalla ei pelannut Jorginhon teini-iässä Serie A:ta. Seuralla ei ollut omaa nuorisojoukkuetta vaan Chelsea-pelaaja tahkosi otteluja paikallisseura Berrettin riveissä.

Berettissä Jorginho tapasi brasialaisvahti Rafaelin. Uusi ystävä huomasi, ettei pelaajan ja agentin suhteessa ole kaikki kohdallaan.

– Hän kysyi miten minä pärjäilen ja kuinka pitkään olen ollut maassa. Kerroin hänelle eläväni 20 euron viikkopalkalla.

– Hän sanoi: ”Hei odotas nyt. Joku tässä ei ole kohdallaan.” Hän teki tiedusteluja ja selvisi, että agentti oli vienyt rahaa välistä, josta en tiennyt yhtään mitään.

– Halusin siinä vaiheessa vain luovuttaa. Olin täysin järkyttynyt. Olin kyllästynyt. Soitin itkien äidille ja kerroin haluavani kotiin, enkä halunnut pelata enää jalkapalloa. Hän kehotti: ”Älä edes ajattelekaan tuollaista. Olet niin lähellä ja olet ollut siellä jo muutaman vuoden. En päästä sinua takaisin taloon. Sinun täytyy pysyä siellä ja jäädä.” Joten minä jäin.